Na Kopaoniku minus 7, sneg veje širom Srbije
Foto: Rojters

Hladno

Na Kopaoniku minus 7, sneg veje širom Srbije

Društvo -
"Najtoplije" je bilo u Loznici, Valjevu, Ćupriji i Nišu gde je izmeren jedan stepen

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku gde je u šest časova izmereno minus sedam stepeni, dok u mnogim mestima pada sneg, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Umeren sneg pada u Negotinu i Zaječaru, Kraljevu, a slab sneg veje u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Zlatiboru, u Požegi, na Kopaoniku, u Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji i Nišu.

"Najtoplije" je bilo u Loznici, Valjevu, Ćupriji i Nišu gde je izmeren jedan stepen, dok je u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Požegi i Kraljevu bilo nula stepeni.

Na Paliću, u Negotinu, Kuršumliji, Kruševcu, Zaječaru, Dimitrovgradu i Vranju je izmeren minus jedan stepen, Leskovcu minus dva, na Zlatiboru minus tri, u Sjenici minus četiri, a na Crnom Vrhu minus pet stepeni.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 78 centimetara, u Sjenici 22, na Crnom Vrhu 14, Zlatiboru 12, u Kragujevcu sedam, Požegi šest, Kraljevu pet, Ćupriji četiri, Kuršumliji tri, Smederevskoj Palanci, Negotinu i Leskovcu dva, a u Valjevu jedan centimetar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track