Ministar Obradović na skupu UNICEF o inkluzivnom obrazovanju
Foto: Dado Đilas

Njujork

Ministar Obradović na skupu UNICEF o inkluzivnom obrazovanju

Društvo -
Na sastanku će biti upućen poziv vladama i donatorskim zajednicama da pruže hitnu podršku politici koja ostvaruje prava svakog deteta na kvalitetno obrazovanje

NJUJORK - Ministar prosvete Žarko Obradović učestvovaće danas u Njujorku na sastanku Izvršnog odbora UNICEF-a, na kome će glavna tema biti inkluzivno obrazovanje za decu sa smetnjama u razvoju i posebnim potrebama.

Na sastanku će biti upućen poziv vladama i donatorskim zajednicama da pruže hitnu podršku politici koja ostvaruje prava svakog deteta na kvalitetno obrazovanje.

Na skupu u Njujorku bi trebalo, između ostalih, da učestvuju predsednik Izvršnog odbora UNICEF-a Jarmo Vinanen, izvršni direktor Entoni Lejk i regionalna direktorka za Centralnu i istočnu Evropu i Zajednicu nezavisnih država Mari Pjer Poarje.

U Svetskom izveštaju o invaliditetu iz 2011. godine procenjeno je da deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom čine 5,1 odsto stanovništva, što je oko 93 miliona dece u svetu i oko pet miliona u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Istočnoj Aziji.

Tema inkluzivnog obrazovanja će u septembru biti na dnevnom redu redovnog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track