Djukić-Dejanović: Pregled i bez overene knjižice

Obećala

Djukić-Dejanović: Pregled i bez overene knjižice

Društvo -
Mediji su u četvrtak objavili da je više od 1.500 radnika i članova njihovih porodica u Kragujevcu trenutno bez overenih zdravstvenih knjižica, zbog čega se odlažu pregledi, operacije i druge intervencije

KRAGUJEVAC - Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović rekla je u Kragujevcu da sva deca do 18 godina, trudnice, porodilje i samohrani roditelji, koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu moraju biti primljeni i pregledani u zdravstvenim ustanovama.

Mediji su u četvrtak objavili da je više od 1.500 radnika i članova njihovih porodica u Kragujevcu trenutno bez overenih zdravstvenih knjižica, zbog čega se odlažu pregledi, operacije i druge intervencije.

Ona je najavila da će do kraja iduće sedmice biti poznato koji su se kandidati javili na konkurs za direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), a da će se do kraja februara znati ko će biti izabran.

Dejanović je objasnila da namenska sredstva koja su izdvojena za izgradnju Instuituta za matične ćelije u Kragujevcu, ne može niko drugi da koristi, navodeći da iako “rad tog instituta nije direktno vezan za Ministarstvo zdravlja direktno, to je pitanje koje ćemo mi iz Kragujevca postavljati na sednicama vlade dok se ne reši”.

Ministarka zdravlja i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović otvorili su u Kragujevcu novu zgradu u kojoj su smešteni Centralna gradska ambulanta i Školski dispanzer.

U zajedničku zgradu dve zdravstvene ustanove, na četiri nivoa, površine 1.000 kvadratnih metara, investirano je 100 miliona dinara, a njena izgradnja finansirana je sredstvima gradskog budžeta.

Nekadašnja zgrada Ambulante broj 4 u kojoj se leči oko 17.000 građana iseljena je 2007. godine, da bi se obezbedio prostor za Apelacioni sud, ali se do sada sud nije uselio u nju.

Centralna gradska ambulanta do tada je bila smeštena u zgradi Ureda, koja je bila pod ingerencijom Ministarstva zdravlja, kada je odlukom Vlade Srbije postala vlasništvo Ministarstva pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track