RASPRODATO: Srbi razgrabili Halkidiki za jun i septembar!

Aranžmani ko alva

RASPRODATO: Srbi razgrabili Halkidiki za jun i septembar!

Društvo -
Desetodnevni aranžman na Halkidikiju u apartmanu u junu, uz autobuski prevoz, košta stotinak evra po osobi. Isti aranžman, sredinom jula, tri puta je skuplji

BEOGRAD - Po uzoru na Nemce i Engleze koji, čim se vrate sa odmora, biraju aranžman za sledeću godinu i počinju da ga otplaćuju, srpski turisti letovanje planiraju mesecima unapred.

Agencije u Srbiji aranžmane za Grčku počele su da prodaju u novembru, a kapaciteti za jun i septembar na Halkidikiju već su rasprodati.

Više od polovine turista iz Srbije koji putuju preko agencija letuje u Grčkoj, najviše u njenom severnom delu. Ti aranžmani se najpre i pojave u ponudi i rasprodaju se nekoliko meseci unapred.

Možemo reći da su junski termini kako u apartmanskom tako i u hotelskom smeštaju naročito u Grčkoj, sigurno 98,99 odsto popunjeni", kaže Vladimir Vlaho iz turističke agencije "Sabra".

Desetodnevni aranžman na Halkidikiju u apartmanu u junu, uz autobuski prevoz, košta stotinak evra po osobi. Isti aranžman, sredinom jula, tri puta je skuplji. Veliki popust za ranu uplatu aranžmana svakako je razlog što se turisti odlučuju da usred zime uplaćuju letovanje.

"Razlog je sigurno i mogućnost duže otplate, jer, ako ste uplatili aranžman u novembru ili decembru, a putujete u julu, onda imate čak devet meseci vremena da otplatite letovanje", kaže Saša Vučković iz "Argus tursa".

Pored Grčke i Turske, koje domaći turisti najviše vole, agenti ove godine očekuju veće interesovanje za Španiju."Imamo Italiju sa Sicilijom i Sardinijom koja beleži blagi rast interesovanja, ali Španija je ipak poslednjih par godina beležila najbrži rast", kaže direktor Nacionalne agencije turističkih organizacija „Juta" Aleksandar Seničić.

Bugarska letovališta su pre desetak godina bila veoma popularna za turiste iz Srbije, pre svega zbog povoljnih vanpansionskih cena. Od 2009. godine, kada su ukinute vize za ulazak u zemlje Evropske unije, interesovanje za Bugarsku naglo opada.

Domaće agencije garantuju da će do Sajma turizma, koji u Beogradu počinje 21. februara, imati kompletnu ponudu za leto, uključujući i čarter aranžmane.

http://www.youtube.com/watch?v=xTMg_HF9X2o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track