Počasni plotuni za Dan državnosti Srbije

Sretenje

Počasni plotuni za Dan državnosti Srbije

Društvo -
U školama biće organizovane tematske aktivnosti posvećene Prvom srpskom ustanku i Sretenjskom ustavu

BEOGRAD - Dan državnosti Srbije, 15. februar, biće obeležen nizom manifestacija, a ovaj nacionalni praznik danas će biti "najavljen" počasnom artiljerijskom paljbom sa Savske terase Beogradske tvrđave.

Kako je saopštio Organizacioni odbor Vlade Srbije za obeležavanje državnog praznika Sretenje, počasna artiljerijska paljba biće izvršena u 16 sati uz najviše državne i vojne počasti.

Povodom obeležavanja nacionalnog praznika, u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biće organizovane tematske aktivnosti posvećene značajnim istorijskim događajima i ličnostima iz nacionalne istorije, a posebno Prvom srpskom ustanku i Sretenjskom ustavu.

U saopštenju se dodaje i da će 15, 16, i 17, februara biti realizovana i manifestacija Dani otvorenih muzeja tokom koje će zainteresovani građani, bez nadoknade, moći da obiđu muzejske postavke širom Srbije.

U petak, 15. februara, kako je ranije najavljeno iz parlamenta, biće održana i svečana sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se obratiti predsednik Republike Tomislav Nikolić.

To će biti prva svečana sednica u 2013. godini i, kako je najavljeno, počeće u 16 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja