Predsednik Nikolić odlikovao Narodnu biblioteku
Foto: Beta

Predsednik Nikolić odlikovao Narodnu biblioteku

Društvo -
Ova ustanova odlikovana je Sretenjskim ordenom drugog stepena povodom 180 godina postojanja i uspešnog rada

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Sretenjskim ordenom Narodnu biblioteku Srbije, glumicu Mariju Crnobori i predsednika UO Fonda B92 Verana Matića, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".

Narodna biblioteka odlikovana je Sretenjskim ordenom drugog stepena povodom 180 godina postojanja i uspešnog rada u prikupljanju i očuvanju književnog fonda od istorijskog i kulturnog značaja za Srbiju.

Marija Crnobori odlikovana je Sretenjskim ordenom trećeg stepena za naročite zasluge u oblasti pozorišne umetnosti, a Veran Matić istim orednom za sprovođenje društveno-humanitarne akcije "Bitka za bebe", jer ona doprinosi opštem dobru građana Srbije.

Nikolić je Ordenom Republike Srbije na lenti odlikovao predsednika Rumunije Trajana Baseskua, Grčke Karolosa Papuljasa i premijera Španije Marijana Rahoja.

Ordenom srpske zastave drugog stepena Nikolić je za zasluge u razvijanju i učrvršćivanju prijateljskih odnosa Srbije i SAD odlikovao Dena Bartona.

Nikolić je Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena posthumno odlikovao pripadnike Vojske Srbije Slavišu Markovića i Nebojšu Milića, koji su u avgustu prošle godine poginuli prilikom raščišćavanja terena od eksplozivnih sredstava na Kopaoniku. Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" predsednik Srbije odlikovao je potpukovnika Tomislava Bećagovića, navodi se u "Službenom glasniku".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track