RASPRODAJA: Mišković se odrekao Delta sporta i Kosta kafea!
Foto: Tanjug

RASPRODAJA: Mišković se odrekao Delta sporta i Kosta kafea!

Društvo -
Vlasnik Delta holdinga, koji se od 14. decembra 2012. godine nalazi u pritvoru, prodao je deo svoje imperije sportskim radnjama "Đak" i ugostiteljskim objektima "Monument"

BEOGRAD - Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, koji se nalazi u pritvoru, rasprodaje celokupnu imovinu.

Kako Kurir nezvanično saznaje iz vrha kompanije Delta, rasprodaja je krenula od prodaje "Delta sporta" i "Kosta kafea". Naime, "Delta sport" je prodat "Đak" sportskim radnjama, a "Kosta kafe" ugostiteljskim objektima "Monument".

Podsetimo, "Delta holding" trenutno formalno čine "Delta Agrar Grupa”, “Delta Real Estate Grupa”, “Delta distribucija”, “Delta sport” i “Delta Generali osiguranje”.

"Delta Agrar” grupu čine “Delta Agrar” i “Delta Food Processing”, u okviru “Delta Real Estate” grupe posluju “Delta Real Estate”, šoping-molovi, hoteli i poslovni prostor, “Delta distribuciju” čine “Delta DMD”, “Delta Automoto” i “Delta Motors”, “Delta Sport” se sastoji od “Sporta”, “Mode” i “HoReCe”, a “Delta Generali” pokriva Osiguranje, Reosiguranje i Penzioni fond. U okviru Holdinga posluje i “Delta M grupa”, a čine je “Delta broker” i “Delta Investments”. Pominje se i firma “Delta broker”. Kompanija “Delta” osnovana je 1991.

Mišković je 2011. prodao lanac prodavnica “Delta Maksi” belgijskoj kompaniji “Delez grupa” za 932,5 miliona evra, a kompanija je formalno preuzeta jula te godine.

Specijalni sud u Beogradu odredio je 14. decembra 2012. pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok su direktor PZP "Niš" Milutin Gašević, bivši akcionar PZP "Niš" Zoran Kaitović i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović pušteni da se brane sa slobode.Tužilaštvo je, nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih, sa vlasnikom "Delta holdinga" na čelu, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.Prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu od oko 30 miliona evra.Kako je tužilac precizirao, osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track