ČISTO: U pomoravskom mleku nema aflatoksina

Pomoravski okrug

ČISTO: U pomoravskom mleku nema aflatoksina

Društvo -
Na terenu su četiri veterinarska inspektora koji obilaze radnje u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Despotovcu, Svilajncu i Rekovcu, navodi Milena Savić, šefica Veterinarske inspekcije

JAGODINA - Nijedna mlekara iz Pomoravskog okruga nije na spisku mlekara čiji se proizvodi povlače iz upotrebe zbog povećane vrednosti kancerogenog alfatoksina M1, izjavila je šefica Veterinarske inspekcije za Pomoravski okrug Milena Savić.

Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede objavila je spisak uzoraka 39 vrsta mleka šest proizvođača u Srbiji za koje se sumnja da sadrže alfatoksin u nedozvoljenim količinama.

"Inspekcija je već u kontroli i radi svoj deo posla u skladu sa nalozima Uprave za veterinu. Mlekare imaju obavezu da povuku sumnjiv proizvod, a mi treba da kontrolišemo da li to sprovode", rekla je Savić.

Na terenu su četiri veterinarska inspektora koja prvo obilaze veće objekte, a zatim i manje prehrambene prodavnice u šest gradova Pomoravskog okruga, u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Despotovcu, Svilajncu i Rekovcu.

Šefica Veterinarske inspekcije je poručila da građani koji se uvere da sporni proizvodi nisu povučeni iz prodaje mogu to da prijave, a inspekcija je dužna da svaku prijavu uzme u razmatranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track