Laptop svakom učitelju u Srbiji!

Opismenjavanje

Laptop svakom učitelju u Srbiji!

Društvo -
Ministarstvo prosvete radi na tome da svaki učitelj i nastavnik u Srbiji dobije laptop i da u narednom periodu bude informatički opismenjen, rekao državni sekretar Ministarstva Radivoje Mitrović

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete radi na tome da svaki učitelj i nastavnik u Srbiji dobije laptop i da u narednom periodu bude informatički opismenjen, rekao je danas državni sekretar Ministarstva Radivoje Mitrović.

"To treba da bude urađeno u saradnji sa IT organizacijama", rekao je Mitrović i naveo da nije cilj "da kukamo nad nedostatkom novca nego da sve kompanije koje imaju veze sa obrazovanjem usmerimo na realizaciju ovoga projekta".

Potom bi se ušlo, kako je naveo Mitrović u raspravi "Kako se na srpskom piše Obrazovanje", u projekat informatičkog opismenjavanja svih učenika.

"Prihod koji država ubira od izvoza softvera višestruko je veći od prihoda od izvoza malina. Ovo je suvo zlato koje se izvozi i ima izuzetnu vrednost", istakao je Mitrović i naveo da su zanimanja u ovoj oblasti među onima koja su više nego deficitarna.

Sa druge strane, interesovanje za ovo zanimanje nije preveliko, jer to nije lako studirati, rekao je Mitrović i naveo da je Ministarstvo imalo razgovore da predstavnicima informatičkih društava kao i sa kompanijom "Majkrosoft".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track