BRUKA: Mišković napao patrijarha Irineja

Ništa im nije sveto

BRUKA: Mišković napao patrijarha Irineja

Društvo -
Ivana Mišković Karić poslala prvom čoveku SPC neprijatno pismo jer Delta fondacija nije pozvana na sastanak o Hramu Svetog Save, iako su najveći donatori (?!)

BEOGRAD - Je l’ ti znaš ko sam ja?Ivana Mišković Karić, ćerka utamničenog biznismena Miroslava Miškovića i upravitelj Delta fondacije, poslala je Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju protestno, krajnje neprijatno pismo jer ta fondacija nije pozvana na sastanak - sednicu Društva za podizanje Hrama Svetog Save! Mišković Karić u pismu još traži obrazloženje od patrijarha zašto nisu pozvali nikoga iz „Delte“!- Iz medija smo saznali da je u utorak 19. februara održana sednica Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru. Iskreno smo iznenađeni da na ovu sednicu nije pozvan predstavnik „Delta holdinga“. Pogođeni smo nepozivanjem na sednicu Društva. Najoštrije protestujemo zbog takvog gesta i molimo vas za razjašnjenje - navodi se u pismu i „podseća“ SPC da je „Delta“ najveći pojedinačni donator za izgradnju Hrama iako oni, kako dalje piše u pismu, ne vole da se hvale koliko para daju kao dobrotvori (?!).- Vi sigurno znate da je naša kompanija jedan od osnivača Konzorcijuma za finansiranje nastavka izgradnje Hrama, iz kojeg je kasnije nastalo Društvo za podizanje Hrama Svetog Save. „Delta holding“ je i jedan od najvećih pojedinačnih donatora. Time se nismo nikada javno hvalili, ali neshvatljivo je da se naša posvećenost izgradnji Hrama zaboravi u okviru samog Društva - piše u protestnom pismu.Do zaključenja broja povodom ovog incidenta nismo dobili odgovore od informativne službe Srpske pravoslavne crkve i Delta fondacije.

patrijarh Irinej,
patrijarh Irinej,

Smetaju joj druge zvaniceIvana Mišković Karić još negoduje i zbog toga što su na sastanak Društva pozvane osobe koje su nekad radile za „Deltu“ i po tom osnovu bile uključene u rad Društva, a koje danas nemaju veze s pomenutom kompanijom. Ipak, kako dalje navodi, Delta će nastaviti da pomaže izgradnju Hrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track