SUKOB: Aleksandar Tijanić napao Vučića zbog novca!
Foto: Nebojša Mandić

SUKOB: Aleksandar Tijanić napao Vučića zbog novca!

Društvo -
Prvi čovek Javnog servisa juče ironično uzvratio lideru SNS i vicepremijeru na izjavu da će pretplatu za Radio-televiziju Srbije kroz porez na imovinu uvesti samo preko njega mrtvog

BEOGRAD - Tijanić ljut zbog love.Lideri stranka i parlamentarci oštro su osudili najavu pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića da se pretplata za RTS plaća uz porez! Kolarevićev predlog da građani Srbije mesečno plaćaju 500 dinara uz porez prvi je odbacio Aleksandar Vučić, lider SNS, rekavši da je to moguće samo preko njega mrtvog, a gotovo svi političari stali su uz njega. Jedini koji se pobunio je generalni direktor Javnog servisa Aleksandar Tijanić.Sprema napadeTijanić je juče poručio: „To, naprednjaci! Pozdravljam stav SNS da ‘ni po koju cenu’ neće dozvoliti uvođenje novog nameta koji bi građani s poreskim obavezama plaćali za RTS, i ‘čvrsto verujem’ da SNS ima bolji predlog“.Kako saznajemo od izvora iz vrha RTS, generalni direktor Javnog servisa besan je što se SNS suprotstavio novom predlogu za otimanje novca iz džepa građana i što će ostati bez para koje je očekivao.- Od Tijanića se može očekivati da napadne SNS preko Javnog servisa, kao što je i ranije radio - rekao je izvor iz vrha RTS.Igor Mirović, član Predsedništva SNS, rekao je juče da ta stranka neće podržati uvođenje novog nameta, koji bi dodatno osiromašio građane.Svi protiv porezaProtiv ovog predloga je i lider URS Mlađan Dinkić.- Protiv sam toga. Mene u vezi s tim niko ništa nije pitao niti se sa mnom konsultovao - kaže Dinkić, dok prvi čovek SDPS Rasim Ljajić priznaje da je iskreno iznenađen izjavom pomoćnika kulture.- Nisam za to da se plaća pretplata uz porez. Ovo je vrlo ozbiljna stvar i o tome bi trebalo da odlučuje šira društvena populacija i da bude saglasna s tim - rekao je Ljajić.Prema rečima Žike Gojkovića, potpredsednika SPO, pretplatu bi trebalo regulisati ugovorom između kablovskog distributera i Javnog servisa.- Ovo je namet koji treba ukinuti, a sufinansiranje Javnog servisa regulisati zakonom koji će definisati budžetsku obavezu prema servisu i izbeći nejasnoće i sumnju da više puta plaćamo istu stvar - navodi Gojković.

Dinkić: Protiv toga sam. Niko me nije pitao ništa u vezi s tim
Dinkić: Protiv toga sam. Niko me nije pitao ništa u vezi s tim

Većina poslanika protiv nametaBoško Ristić, poslanik poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju, tvrdi da je to loš predlog jer građani ne treba da plaćaju pretplatu uz porez.- Građani porez plaćaju prema ekonomskoj snazi, a pretplata bi se naplaćivala lineralno, što je u potpunoj suprotnosti - kaže bivši poslanik Demokratske stranke.Konstantin Arsenović, poslanik PUPS, ne isključuje mogućnost ni da se Kolarević malo šalio?!- To je suludo u ovakvoj situaciji, odakle? Ne možete tek tako gurati ruke u džepove građanima - ističe Arsenović.

Palma: Ne zanima me- Mene ne interesuje šta rade ljudi iz jedne iste partije. Neću to da komentarišem - poručio je lider JS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track