Uskoro odluka o nabavci "Erbasovih" aviona za Jat

Uskoro odluka o nabavci "Erbasovih" aviona za Jat

Društvo -
Radna grupa za oporavak u sredu bi mogla da objavi kada će biti započeti pregovori sa "Erbasom"

BEOGRAD - Radna grupa za oporavak "Jat ervejza" u sredu bi mogla da objavi kada će biti započeti pregovori sa "Erbasom" o nabavci aviona za srpsku avio-kompaniju, rečeno je u Ministarstvu saobraćaja. Radna grupa je danas razmatrala pitanje nabavke novih letilica za "Jat" i sutra će nastaviti sa radom.

Država nije odustala od namere da "Jat ervejzu" obezbedi putem lizinga četiri nova "Erbasova" aviona, rekao je ranije Tanjugu pomoćnik ministra saobraćaja Milutin Popović. "Nije tačna informacija da se odustaje od "Erbasa"", rekao je Popović, istakavši da će vrlo brzo početi pregovori s francuskim proizvođačem aviona "Erbas".

Pojedini mediji su ranije preneli da će umesto četiri aviona "Erbas" najverovatnije "Jat" iznajmiti četiri "Boinga" 737, jer se zakasnilo sa najmom "Erbasovih" letelica. Popović je kazao da se i dalje razmišlja o lizingu četiri "Erbasova" aviona 319 i 320, kao i dva manja aviona ATR. Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić u poslednjoj sedmici marta predvodiće srpsku delegaciju u Abu Dabiju, gde će pregovarati sa avio-kompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad" o partnerstvu sa "Jatom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track