GLADNI RADNIK: Moram da prosim zbog Vlada Divca

Ostao gluv na molbe radnika

GLADNI RADNIK: Moram da prosim zbog Vlada Divca

Društvo -
Miloje Milinković, jedan od 57 radnika „Laruči voda vode“ kojima proslavljeni košarkaš već sedam meseci ne isplaćuje zarade, kaže da nema od čega da izdržava četvoro dece

BEOGRAD - Bez milosti.- Obraćao sam se Divcu SMS porukom i molio ga da mi pomogne da nađem drugi posao ako nas već ne plaća, jer moram da izdržavam četvoro dece. Obećao mi je da će biti bolje za 10-15 dana, ali ništa. Nemaština predugo traje. Razmišljam da dođem u Beograd na Terazije s natpisom „Ja sam radnik ‘Laruči voda vode’“, i da prosim - priča za Kurir Miloje Milinković, jedan od 57 radnika fabrike „Laruči voda voda“ kojima vlasnik Vlade Divac sedam meseci nije isplatio ni žutu banku.On kaže da je očajan jer ne može da nađe drugi posao, a 40.000 dinara, koliko zajedno iznose plata njegove supruge i očeva penzija, nije dovoljno da prehrani osam gladnih usta.- Iz „Elektrodistribucije“ nam prete da će nam isključiti struju zbog duga od 20.000 dinara. Juče sam za lekove deci dao 4.000, ali za to sam morao da dam - kaže Milinković, koji je od petka na „plaćenom“ odsustvu, i dodaje da plate kasne otkako je Divac došao.Prema njegovim rečima, s „plaćenim“ odsustvima u fabrici počelo se u avgustu prošle godine.- Kad smo se pobunili što ne dobijamo plate u septembru prošle godine, glavni menadžer Ljiljana Pavlović iz osvete nas je naterala da po kiši peremo prozore na fabrici! Celo leto su nas terali da radimo fizičke poslove, ograđivali smo fabriku, sređivali rastinje i krug fabrike, jer proizvodnja vode stoji godinu dana. Tražili smo letos da nas puste da nešto sezonski zaradimo kad već proizvodnje nema, ali nam nisu dozvolili - ističe Milinković i dodaje da se za pomoć obraćao potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, ali mu je rečeno da je rok za odgovor 60 dana.Vlade Divac ni juče nije odgovarao na naše pozive.

Ko priča za Kurir dobiće otkazRadnici „Laruči voda vode“ koje smo zatekli u fabrici nisu smeli da pričaju za Kurir jer su im šefovi zapretili otkazom.Obezbeđenje nam nije dozvolilo da uđemo u fabriku jer je direktor Samir Camović na putu, a šefovi nisu ovlašćeni da razgovaraju s novinarima. Inspekcija rada iz Valjeva juče je po treći put posetila fabriku „Laruči voda voda“ i naložila isplatu decembarske i januarske zarade radnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja