General Dikić: Uhapsiću i rođenog brata!

Nema povlašćenih

General Dikić: Uhapsiću i rođenog brata!

Društvo -
"Bez obzira na to da li je to moj brat ili bilo koji drugi pripadnik Žandarmerije, oni su dužni da se pridržavaju zakona i ako su počinili krivično delo, ja ću ih uhapsiti i privesti pravdi", rekao je Dikić

BEOGRAD- Komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić izjavio je da nije bio obavešten da se protiv njegovog brata i još trojice pripadnika te policijske jedinice u Nišu vodi istraga zbog sumnje da su umešani u nezakonite radnje.

"Bez obzira na to da li je to moj brat ili bilo koji drugi pripadnik Žandarmerije, oni su dužni da se pridržavaju zakona i ako su počinili krivično delo, ja ću ih uhapsiti i privesti pravdi", rekao je Dikić.

On je rekao da ne može da bude odgovoran za sve jer u Nišu postoji komandant odreda Žandarmerije.

"Kako ja mogu da budem odgovoran za sve? Ako je on kriv i on će odgovarati. Nema povlašćenih, nema ljudi iznad zakona, uhapsićemo svakoga ko je počinio krivično delo", rekao je Dikić.

Povodom napisa u nekim medijima da vrh MUP-a strahuje od moguće pobune Žandarmerije zbog istrage protiv njenih pripadnika, Dikić je rekao da ta jedinica obavlja zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom i da ne sprema nikakvu pobunu.

"Odnosi u MUP-u su jasni, profesionalni, kolegijalni, ne može niko nikome da preti, svi moraju da izvršavaju svoje zadatke u skladu sa zakonom i da poštuju jedni druge. Pretnje i opasnosti od Žandarmerije nema ni za ljude u MUP-u ni za građne Srbije", rekao je on. Dikić negirajući da postoji sukob između njega i direktora policije Milorada Veljovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track