Baba Marta zavejala Srbiju!
Foto: Radio 021

Vozači, oprez

Baba Marta zavejala Srbiju!

Društvo -
Čišćenje i prohodnost puteva otežava jak vetar koji smanjuje vidljivost i pravi nanose, posebno u Vojvodini kao i na prevojima timočke i negotinske krajine

BEOGRAD - Slab do umeren sneg pada na gotovo celom području Srbije, dok je povremeno jačeg intenziteta na području Vojvodine i u višim planinskim predelima centralne i zapadne Srbije, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Čišćenje, a samim tim i prohodnost puteva, otežava jak vetar koji smanjuje vidljivost i nanosi dodatne količine snega na kolovoz, posebno na području Vojvodine, kao i na prevojima timočke i negotinske krajine, centralne i zapadne Srbije.

Zbog niskih temperatura, pored novoformiranog snežnog pokrivača, opasnost u vožnji predstavlja i poledica, pa se vozačima savetuje krajnji oprez u vožnji i da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu.

Obilnije padavine prethodnih dana uslovile su učestalu pojavu odrona. Vozačima se savetuje veća opreznost na putevima u planinskim predelima, kroz klisure i useke, kao i na ulazu i pri izlazu iz tunela.

Na graničnim prelazima nema većih gužvi, čeka se do 30 minuta.

Put Novi Sad - Subotica (Foto: Čitaoci Kurira )
Put Novi Sad - Subotica (Foto: Čitaoci Kurira )

Na Kopaoniku - 11, najtoplije u Negotinu + 1

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde je u pet časova izmereno minus 11 stepeni, dok je u mnogim mestima padao sneg. Najviša temperatura vazduha izmerena je u Negotinu, gde je iznosila jedan stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Jak sneg padao je u Zrenjaninu, a umeren sneg vejao je na Paliću, u Novom Sadu, Kikindi, Loznici, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, na Kopaoniku, u Kruševcu i Dimitrovgradu. Slab sneg padao je u Somboru, Banatskom Karlovcu, Beogradu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Zlatiboru, u Požegi, Kuršumliji, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Zaječaru i Vranju. Veoma hladno bilo je i na Crnom Vrhu i Zlatiboru, gde je izmereno minus osam i u Sjenici gde je bilo minus sedam stepeni.

http://www.youtube.com/watch?v=r-mSHJMm_j4

U Vranju je izmereno nula, Zaječaru i Dimitrovgradu minus jedan, a u Valjevu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Leskovcu minus dva stepena. U Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Beogradu i Smederevskoj Palanci izmerena su minus tri, a na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici minus četiri stepena.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 82, Crnom Vrhu 28, Zlatiboru osam, a u Sjenici tri centimetra.

Subotica
Subotica

Izlile se reke

Zbog obilnih padavina došlo je do izlivanja pojedinih reka na području Novog Pazara i Sjenice, gde je zabeležen i veliki broj odrona. Najkritičnije je na putu od Kraljeva do Novog Pazara, zatim na deonici Bijanovac -Jošanička Banja, kao i na putevima u regionu Sjenice.

Zabeleo se Novi Sad

Sneg u Novom Sadu veje od četvrtka po podne, ali nije napravio veće probleme u saobraćaju. Na ulicama je mehanizacija i ljudstvo Zimskih službi gradskih preduzeća, so je posuta po glavnim saobraćajnicama, čiste se pešačke staze i autobuska stajališta. Gradski autobusi funkcionišu normalno, javlja Radio 021.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vpzači oprez

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima u Srbiji kolovozi su vlažni, snega mestimično ima do pet centimetara, a na pojedinim deonicama i od pet do 10 centimetara. Vozačima se savetuje oprezna vožnja, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

http://www.youtube.com/watch?v=0Z5EUn285C8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track