Dačić: Rešavanje sudbine nestalih uslov za stabilan region
Foto: Marina Lopičić

Dačić: Rešavanje sudbine nestalih uslov za stabilan region

Društvo -
Premijer Srbije ivica Dačić rekao je da je rasvetljavanje sudbine više od 12.000 nestalih na Balkanu važan uslov stabilizacije u svim zemljama regiona koje su bile zahvaćene sukobima

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je rasvetljavanje sudbine više od 12.000 nestalih na Balkanu važan uslov stabilizacije u svim zemljama regiona koje su bile zahvaćene sukobima, saopštila je Vlada Srbije.

Dačić je sa članovima delegacije Međunarodnog Crvenog krsta razgovarao o rešavanju problema nestalih. Predstavnici Crvenog krsta ocenil su da su Vlada Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Komisija za nestala lica napredovali i uspostavili dobru saradnju sa institucijama u regionu kako bi se to bolno pitanje rešavalo što efikasnije.

"Potrebno je uspostavljanje mehanizma brže razmene informacija o sudbini nestalih lica", rečeno je na sastanku Dačića sa delegacijom Crvenog krsta.

U delegaciji su bili predstavnik Međunarodnog Crvenog krsta Loren Korba, regionalni koordinator za nestala lica na Balkanu Lina Milner i šefica regionalne kancelarije u Srbiji Dragana Kojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja