IMENOVANJE: Srđan Grekulović novi šef policije u Nišu

Rešena dilema

IMENOVANJE: Srđan Grekulović novi šef policije u Nišu

Društvo -
Grekulović je bio zamenik direktora policije, a Poznat je po tome što je, kao prvi čovek policije u Jagodini, "zaveo red" u policiji u Ćupriji, gde je smenjeno 15 rukovodilaca, a pojedini policajci dobili su otkaze ili su uhapšeni

BEOGRAD - Novi načelnik policije u Nišu je Srđan Grekulović, dosadašnji pomoćnik direktora policije, saopštilo je Ministastvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Po rešenju direktora policije Milorada Veljovića, uz saglasnost ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, od 20. marta 2013. godine upućuje se na mesto načelnika Policijske uprave u Nišu, pomoćnik direktora Srđan Grekulović", navodi se u kratkom saopštenju MUP Srbije.

Grekuliović je bio zamenik komandanta Žandarmerije Borivoja Tešića, a od juna 2008. godine komandovao je tom jedinicom do imenovanja Bratislava Dikića za komandanta Žandarmerije, 3. juna 2009. godine.

Veljović je ranije izjavio da je imenovao Grekulovića za novog načelnika Policijske uprave u Nišu, koja više godina nije imala načelnika.

Veljović je rekao da će Grekulović u sredu stupiti na dužnost. Niš je više od tri godine bio bez načelnika policije od kada je Zoran Stojanović otišao u penziju na licni zahtev 31. decembra 2009. godine.

Grekulović je bio zamenik direktora policije, a prilikom posete državne sekretarke SAD Hilari Klinton Srbiji odgovarao je za njenu bezbednost. Poznat je po tome što je, kao prvi čovek policije u Jagodini, "zaveo red" u policiji u Ćupriji, gde je smenjeno 15 rukovodilaca, a pojedini policajci dobili su otkaze ili su uhapšeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja