Ovako je država gradila: Kao da je bomba pala u stanove!

Ovako je država gradila: Kao da je bomba pala u stanove!

Društvo -
Rupe u zidovima, kupatilo puno šuta, pukotine u betonu, neizgrađeni prilazi zgradama, to je slika stanova koje je finansirala Građevinska direkcija Srbije
1 / 5

BEOGRAD - Kad država gradi...Rupe u zidovima, kupatilo puno šuta, pukotine u betonu, neizgrađeni prilazi zgradama - to je slika stanova koje je finansirala Građevinska direkcija Srbije (GDS), a izgradio „Inter-Kop“. Zgrade su završene u prvoj polovini 2012. godine. Novi stanari su mesecima unazad ukazivali na brojne propuste, ali se ništa nije promenilo.Lift pun vodeKuriru su se ovih dana javili kupci stanova od Građevinske direkcije Srbije na lokaciji Braća Jerković - Padina zbog zgrada u kojima kao da je „pala bomba“.- Kupio sam stan u naselju Padina, za 1.290 evra sa PDV po sistemu ključ u ruke. To je sve samo ne „ključ u ruke“! Upotrebna dozvola je dobijena, a prilaz zgradi nije urađen. Sve oko zgrade se sleže, sklonište i kućice lifta puni su vode, zidovi popucali... Užas blagi! - kaže jedan od stanara naselja.On ističe da se žalio na loše izvedene radove, ali izvođač „Inter-Kop“ je u blokadi, a angažovana je firma od četiri radnika da popravi štetu. Za šest meseci, kako kaže, ništa nije popravljeno.Krive „Inter-Kop“U GDS kažu da su upoznati s primedbama stanara i za sve okrivljuju „Inter-Kop“, koji, kako tvrde, nije bio u stanju da valjano završi posao i pravovremeno otkloni probleme, iako mu je sve uredno plaćeno. Zato je, kako navode, izabran nov izvođač - „Avasta sistem“, koji će tokom aprila izvršiti popravke.U „Inter-Kopu“ demantuju GDS i kažu da prilikom tehničkog prijema zgrada nije bilo primedbi na kvalitet radova.- Dostavili smo bankarsku garanciju kojom su pokrivene sve eventualne intervencije, te ni investitor ni stanari neće trpeti štetu - navode u „Inter-Kopu“.Šabačka firma je, prema podacima NBS, u blokadi 219 dana na iznos od 1,3 milijarde dinara, ali u ovoj firmi kažu da to nije uzrok nezavršenog posla jer je tehnički prijem zgrada obavljen nekoliko meseci pre nego što su ušli u blokadu.

Direkcija: Pripremamo seU GDS kažu da su prilazi zgradi i pristupne saobraćajnice u nadležnosti Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kojoj je sve što je potrebno isplaćeno u decembru 2009. U Direkciji odgovaraju da pripremaju gradnju prilaznih puteva, a za odugovlačenje krive vlasnike parcela preko kojih saobraćajnice prolaze, jer su se oni žalili sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track