Forbs i Dačić razgovarali sa patrijarhom Irinejom
Foto: Tanjug

Forbs i Dačić razgovarali sa patrijarhom Irinejom

Društvo -
Potpredsednik "Forbs izdavačke kompanije" posetiće i Narodnu biblioteku Srbije, Muzej Paje Jovanovića, Konak kneginje Ljubice i Galeriju fresaka

BEOGRAD - Potpredsednik "Forbs izdavačke kompanije" Kristofer Forbs, koji boravi u Srbiji na poziv premijera Ivice Dačića, nastavlja danas višednevnu posetu našoj zemlji, tokom koje će imati susrete sa našim državnim zvaničnicima.

Forbs se, zajedno sa premijerom Dačićem, sastao sa patrijarhom Irinejom, nakon čega je obišao Hram Svetog Save na Vračaru.

Forbs je potom posetio Narodnu biblioteku Srbije, Muzej Paje Jovanovića, Konak kneginje Ljubice i Galeriju fresaka.

Forbs se juče u Vladi Srbije sreo s premijerom Dačićem, koji je tom prilikom podsetio da visoki gost iz SAD boravi drugi put u našoj zemlji, jer je prvi put bio daleke 1967. godine.

U ponedeljak, 25. marta, planiran je susret Forbsa s premijerom Dačićem, prvim potpredsednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

Istog dana Forbs će se sastati s delegacijom "Telekoma Srbija", Elektroprivrede Srbije, a nakon toga će obići Beli dvor.

Za utorak, 26. mart, predviđen je razgovor Forbsa s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a posle podne premijer Dačić i Forbs će održati zajedničku konferenciju za novinare.

Istog dana je predviđen je obilazak Oplenca, kao i sastanak Forbsa s rukovodstvom "Fijata" i obilazak fabrike.

Premijer Dačić je posetio kompaniju "Forbs" početkom februara ove godine, tokom posete Vašingtonu. Tom prilikom Dačić je rekao da prioritet aktivnosti vlade nije samo međunarodna politika, već i stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

"Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje", rekao je tada Dačić i dodao da je Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji da dođe do stranih investicija.

Predsednik Vlade Srbije tada je pozvao Forbsa da poseti Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track