KONAČNO: U četvrtak suvo i toplije!
Foto: Beta

Prognoza

KONAČNO: U četvrtak suvo i toplije!

Društvo -
U petak i za vikend pretežno oblačno i toplije, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima

BEOGRAD - U Srbiji u četvrtak ujutru biće hladno sa slabim mrazem, a u toku dana u većem delu malo i umereno oblačno, suvo i osetno toplije, saopštio je danas Hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj Krajini biće pretežno oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom. Krajem dana na jugu i jugozapadu očekuje se naoblačenje, mestimično s kišom, na višim planinama i sa susnežicom i snegom. Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, krajem dana i u toku noći u košavskom području povremeno i jak.

Najniža temperatura biće od -4 do 0, a najviša od 6 na severu do 12 na jugu i zapadu Srbije, u Timočkoj Krajini oko 3 stepena.

U Beogradu malo i umereno oblačno i suvo, ujutro hladno, a tokom dana osetno toplije. Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, krajem dana i u toku noći povremeno jak. Najniža temperatura biće oko -1, a najviša oko 9 stepeni.

U Srbiji u petak i za vikend pretežno oblačno i toplije, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U košavskom području u petak biće umeren i jak, na jugu Banata i olujni, južni i jugoistočni vetar, u subotu u slabljenju.

U Timočkoj Krajini još u petak hladno s kišom i snegom, od subote toplije, povremeno s kišom. U nedelju krajem dana i u toku noći očekuje se zahlađenje uz pojačan severozapadni vetar, prvo u severnim i zapadnim krajevima. Od ponedeljka biće hladnije, povremeno s kišom, na planinama susnežica i sneg.

U Beogradu u petak i za vikend biće pretežno oblačno i toplije, povremeno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U petak biće jak južni i jugoistočni vetar, u subotu u slabljenju. Od ponedeljka očekuje se hladnije, povremeno s kišom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak: Hronični bolesnici i dalje mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Naročita opreznost se savetuje osobama sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom, kao i astmatičarima u poslepodnevnim časovima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, nervoze i bolova u zglobovima i kostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja