PUŠTEN: Marko Mišković dobio nanogicu!
Foto: Dado Djilas

Slobodan čovek

PUŠTEN: Marko Mišković dobio nanogicu!

Društvo -
Marko je izašao juče oko 16 sati iz pritvora u zgradi Specijalnog suda u Beogradu i stavljena mu je elektronska narukvica

BEOGRAD - Za Marka narukvica!Marko Mišković pušten je juče oko 16 sati iz pritvora u zgradi Specijalnog suda u Beogradu i određen mu je kućni pritvor, a stavljena mu je elektronska narukvica. Njega su iz pritvora do kuće ispratili pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji su ga i prebacili do kuće. U domu naslednika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića zadržali su se oko dva sata i „odredili“ kuda sve po objektu može da se kreće. Mišković tako neće moći da napušta svoj dom bez dozvole suda.- Sud može da mu odobri izlazak iz kućnog pritvora samo u posebnim prilikama. Ukoliko bi to prekršio, ponovo bi bio vraćen u pritvor - rekao je izvor Kurira iz pravosuđa.U kući je, kako Kurir saznaje, Marka čekala verenica Jovana Nikolić sa nedavno rođenom ćerkom Antoninom.- Susret je bio dirljiv. Marko je prvi put video svoju ćerku i nije mogao sa sakrije suze. Suze nisu izostale ni u zagrljaju s verenicom Jovanom, ali i majkom Ljiljanom i sestrom Ivanom koje su ga čekale. Trudio se da sa koliko toliko kontroliše dok su službena lica objašnjavala pravila koja podrazumeva kućni pritvor - ispričao je izvor Kurira blizak porodici Mišković.Zdenko Tomanović, advokat Marka Miškovića, potvrdio je da je Miškoviću Junioru ukinut pritvor i da će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.Podsetimo, Marko Mišković priveden je 12. decembra i od tada se nalazi u pritvoru.Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković, vlasnik firme „Mera investment fund“ Marko Mišković i vlasnik „Nibens grupe“, „Šer korporacije“ i PTP Niš Milo Đurašković sumnjiče se za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća, čime su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra za Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića.Marko je prvi put saslušan 7. decembra, a dva dana kasnije sprečen u pokušaju da ode u London.

Dobio ćerku dok je bio u pritvoruVerenica Marka Miškovića pevačica Jovana Nikolić porodila se 22. marta i na svet donela devojčicu Antoninu. Srećnu vest na Tviteru potvrdila je njena sestra Maša Karić.- Jovana i Marko postali su mama i tata! Rodila nam se Antonina! Najponosnija tetka na svetu - stajalo je u poruci na ovoj društvenoj mreži.

Advokati nudili jemstvo koje odredi sudAdvokati Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga“, i njegovog sina Marka podneli su sredinom februara predlog za ukidanje pritvora nudeći jemstvo u visini koju sud odredi, kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem i oduzimanje pasoša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja