RASPADA SE: Tramvaji ruše zgradu Vlade

Izbegnuta nesreća

RASPADA SE: Tramvaji ruše zgradu Vlade

Društvo -
Vlada Srbije u sredu počela da se ruši - deo fasade na bočnom delu zgrade u Nemanjinoj 22-26 počeo je da se odvaja

BEOGRAD -- Dotrajalo!

Zgrada Vlade Srbije u kojoj sede Milutin Mrkonjić, Velja Ilić i još petorica ministara u sredu je počela da se ruši.

Naime, deo fasade na bočnom delu zgrade u Nemanjinoj 22-26 počeo je da se odvaja, pa su morali da intervenišu vatrogasci, koji su taj deo obezbedili za prolaznike.

Kako saznajemo, oko 9.30 časova zaposleni su primetili da je fasada počela da se odvaja, pa su pozvali vatrogasce.

Jedan od očevidaca kaže za Kurir da je odvajanje kamenih fasadnih ploča izazvalo paniku među ljudima koji su se tu zatekli.

- Čuo sam i da su se zaposleni koji su bili u zgradi prilično uplašili jer su mislili da će se cela zgrada srušiti i spremali su se da istrče iz nje. Tada su došli vatrogasci, koji su nekoliko sati pokušavali da zalepe taj deo fasade.

Međutim, nisu stigli ni da se spuste merdevinama a fasada se opet odvalila - kaže naš sagovornik, koji kaže da su vatrogasci rekli da će doći i danas jer moraju da reše ovaj problem.

Milivoje Mihajlović, šef Kancelarije za saradnju s medijima, rekao je da je taj deo kod zgrade Vlade obezbeđen je za prolaznike.

On je kazao da su za oštećenje zgrade krivi - tramvaji!

- Zgrada je izgrađena je pre 50-60 godina, ima kamenu fasadu, a najverovatnije su oštećenje izazvale vibracije od tramvaja koji saobraćaju ulicom - kazao je Mihajlović i dodao da su na to uticale i vremenske prilike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track