ŽRTVA OBESNOG MUFTIJE: Zukorlić me krvnički davio

Bekir Makić

ŽRTVA OBESNOG MUFTIJE: Zukorlić me krvnički davio

Društvo -
Ščepao me je za vrat obema rukama i svom snagom počeo da steže, grlo mi je pritiskao palčevima, a onda me bacio na zemlju. I sad teško gutam, tvrdi efendija

NOVI PAZAR - Kad se muftija razbesni.Glavni muftija IZ u Srbiji Muamer Zukorlić prekjuče je u svom kabinetu u zgradi Mešihata u Novom Pazaru fizički nasrnuo na efendiju Bekira Makića, direktora Ureda za hadž i predsednika Udruženja uleme!Makić je juče Kuriru u svom domu ispričao da ga je muftija ščepao za vrat obema rukama, grlo mu pritiskao palčevima i bacio ga na zemlju!- Odmah posle napada otišao sam kući, zatim i u policiju, gde sam dao izjavu, a onda u bolnicu, gde su konstatovane povrede gornjeg dela kičme, leve strane vrata... Lekari su mi odmah stavili gipsanu kragnu. I danas me boli vrat, osećam mučninu, teško gutam - ispričao nam je efendija Makić, pokazujući rendgenske snimke i lekarske nalaze.Makić kaže da su ga na sednici Mešihata smenili s mesta direktora Ureda za hadž i raspisali izbore za Udruženja uleme, čiji je predsednik, a sve to „zbog osvete Zukorlića“, zato što je „Makić jedan od pokretača inicijative za pomirenje dveju IZ u Srbiji“. - Pozvao me je na sastanak i tražio da potpisom potvrdim njihov osvetnički gest. Odbio sam jer mi ni karakter ni vera ne dozvoljavaju da trpim toliko poniženja. Tada je Zukorlić počeo da mi preti, da viče da ću mu platiti za sve izdajnike od Adema Zilkića do mene... - priča dalje Makić, dodajući da mu je Zukorlić tada zapretio i da će ga „udariti po valama“...Makić nastavlja da mu je zatim rekao da će mu se i kao muškarac osvetiti.- Skočio je sa stolice, svom snagom zgrabio me za vrat i počeo da steže, probadajući mi grlo palčevima, i bacio me na pod! Uspeo sam nekako da se povučem nazad, između mene i njega bili su Samir Škrijelj i Rešad Plojović. Nastavio je da viče pitajući me jesam li razumeo... Rekao sam da nisam i neću razumeti, šta god on uradio, da ga neću udariti, i da ćemo se videti na sudu - priča Makić.On sada, kaže, očekuje da reaguje policija, koja mu je juče tražila lekarske nalaze, tužilaštvo, država, Rijaset IZ BiH.

Zukorliću upućene ozbiljne optužbe
Zukorliću upućene ozbiljne optužbe

Mešihat: Bekir Makić simulira povrede- Nije istina da je Bekir Makić pretučen u prostorijama Mešihata. Istina je da je zbog finansijskih i drugih malverzacija oko organizacije hadža suspendovan - navodi se u saopštenju Mešihata Islamske zajednice, koji je saopštio da je „zgrožen zbog činjenice da su pojedinci uz pomoć svojih političko-medijskih mentora i korumpiranih lekara spremni da idu tako daleko da simuliraju povrede i šire neistine“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track