100 miliona dinara za bolnicu u Kraljevu

Sanacija

100 miliona dinara za bolnicu u Kraljevu

Društvo -
Internistička bolnica u Kraljevu urušena je u zemljotresu 2010. godine, rekla je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović

KRALJEVO - Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je u Kraljevu da je Vlada Srbije obezbedila 100 miliona dinara za sanaciju Internističke bolnice Zdravstvenog centra Studenica, koja je urušena u zemljotresu 2010. godine.

Iako država raspolaže sa skromnim sredstvima ta zdravstvena ustanova je prioritet Srbije, jer pokriva veliko područje", rekla je Đukić Dejanović.

Ponude za izvođače radova na sanaciji bolnice biće otvorene 23. maja, a radovi bi trebalo da počnu do sredine juna.

Govoreći o tome kakva je zdravstvena usluga u Kraljevu Dejanović je rekla da je ono što je najvrednije u tom gradu, "izvanredan kadar".

"Ono što možda u zdravstvu u Kraljevu nije u redu je odnos nemedicinskog i medicinskog kadra. U nekom narednom periodu mi ćemo morati da popravljamo tu strukturu. Dakle, da u zdravstvenim ustanovama ima više zdravstvenih radnika", rekla je Dejanović.

Ministarka zdravlja je rekla i da će se u narednom periodu Zdravstveni centar "Studenica" podeliti na bolnicu i dom zdravlja.

Slavica Đukić Dejanović, koja u Kraljevu prisustvovala radnom sastanku direktora 15 zdravstvenih ustanova u Raškom upravnom okrugu, najavila je i otvaranje novih centara za skrining i pozvala građane da se odazivaju na pozive za skrining.

Kraljevo će možda biti jedan od njih, rekla je Đukić Dejanović i dodala da to zavisi i od lokalnih samouprava i njihove spremnosti da učestvuju u stvaranju uslova za otvaranje tih centara, pre svega obezbeđivanju prostorija.

Slavica Đukić Dejanović sastala se i sa čelnicima grada Kraljeva a prisustvovaće i osnivačkom forumu Aktiva žena SPS-a u tom gradu.

http://www.youtube.com/watch?v=DuB53mggMsI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track