Informatika i novosadski univerzitet potpisali sporazum o saradnji
Foto: Informatika

Informatika i novosadski univerzitet potpisali sporazum o saradnji

Društvo -
Sporazumom koji su potpisali direktor JKP „Informatika“ Dejan Čelar i prof. dr Radovan Pejanović, prorektor za finansije i organizaciju Univerziteta u Novom Sadu, ostvarili su se neophodni uslovi za dugoročnu saradnju

NOVI SAD - U sedištu JKP „Informatika“, u Novom Sadu potpisan je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i ovog javnog komunalnog preduzeća, kao i Ugovor o sponzorstvu darovitih studenata preko „Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika“.

Sporazumom koji su potpisali direktor JKP „Informatika“ Dejan Čelar i prof. dr Radovan Pejanović, prorektor za finansije i organizaciju Univerziteta u Novom Sadu, ostvarili su se neophodni uslovi za dugoročnu saradnju ovog preduzeća i ugledne visokoškolske ustanove sa dugom tradicijom. Povodom potpisivanja Sporazuma direktor Čelar je izjavio:

"Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji je jedna vrsta krovnog sporazuma, koji definiše sve aspekte saradnje ove dve kuće, kao što su pomaganje razvoju edukacije i istraživanja, promovisanje infromacionih tehnologija, saradnja u izradi investicionih studija, kao i podsticanje napredovanja darovitih studenata, što je i predmet drugog ugovora koji sam pomenuo."Ugovorom o sponzorstvu JKP „Informatika“ preuzela je na sebe stipendiranje tri nadarena studenta iz oblasti informacionih tehnologija, a direktor Čelar je istakao da će raditi na tome da u bliskoj budućnosti to bude i veći broj. Naglasio je i da mu je izuzetno drago što je uspostavljena ovakva saradnja sa Univerzitetom, kroz koju će „Informatika“ nastaviti svoje društveno odgovorno poslovanje i podršku najboljima koje Novi Sad ima u sferi kulture i obrazovanja.

Profesor Pejanović izrazio je zadovoljstvo zbog otpočete saradnje i naglasio je da se ovim dodatno potvrđuje dobar odnos koji Univerzitet u Novom Sadu ima sa Gradom i gradskim institucijama. On je takođe podsetio na bogatu istoriju Univerziteta i sa ponosom istakao da ova, druga po veličini i kvalitetu, visokoškolska institucija u Srbiji čini sve da mladi stručnjaci i daroviti studenti ostanu da žive i rade u zemlji, čemu i ovakvi sporazumi daju veliki doprinos.

Konferenciji je prisustvovao i savetnik Gradonačelnika Novog Sada, Miroslav Parović, koji je u ime Grada pozdravio ovakvu aktivnost JKP „Informatika“ i pozvao medije da ovom uspehu preduzeća daju bar onoliko prostora, koliko su dali negativnim kampanjama i napadima na preduzeće i njegovo rukovodstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja