Vladika Konstantin razrešen zbog malverzacija
Foto: Tanjug

Sabor SPC

Vladika Konstantin razrešen zbog malverzacija

Društvo -
Sinod ga tereti za malverzacije s crkvenim novcem, a pritužbe protiv njega su poslednjih godina konstantno patrijaršiji upućivali i tamošnji sveštenici

BEOGRAD - Vladika Konstantin razrešen je upravljanja eparhijom na prostoru Nemačke, odlučio je Sabor SPC na jutrošnjem zasedanju.Vladika Konstantin bio je epsikop Srednjeevropske eparhije, koja se prostirala na prostoru Austrije, Nemačke i Švajcarske.Isprva mu je uvedena prinudna uprava u Berlinu. Vladiku Sinod tereti za malverzacije s crkvenim novcem, a pritužbe protiv njega su poslednjih godina konstantno patrijaršiji upućivali i tamošnji sveštenici.

Portparol SPC, vladika bački Irinej potvrdio je da je Sabor SPC jednoglasno razrešio episkopa srednjeevropskog Konstantina.

"Sabor je jednoglasno doneo odluku - episkop srednjeevropski Konstantin konačno i trajno se razrešava daljeg upravljanja eparhijom srednjeevropskom i stavlja se na raspolaganje Saboru SPC", rekao je Irinej.

Irinej je naveo da je danas prepodnevno zasedanje Sabora SPC bilo posvećeno analizi postojećih problema u Eparhiji srednjeevropskoj i da je Konstantin jednoglasno razrešen posle iscrpne analize i diskusije u kojoj je učestvovao veliki broj članova Sabora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track