ČUVAJTE RAČUNE Poreska uprava organizuje nagradu igru!
Foto: Glas

Stimulacija

ČUVAJTE RAČUNE Poreska uprava organizuje nagradu igru!

Društvo -
Nagrade su dva automobila do 1.400 kubika, a biće kupljeni na tenderu.Najefikasniji poreznici biće nagrađeni platom većom za trećinu

BEOGRAD - Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije koji budu imali bolje radne učinke moći će da dobiju povišice na platu od 30 odsto, rečeno je u toj državnoj službi.

Stimulacije za radnike Poreske uprave predviđene su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, usvojenim 29. maja.

"Ukupan iznos planiran u budžetu za isplatu zarada u Poreskoj upravi neće biti menjan zbog isplate stimulacija, jer će istovremeno smanjenjem plata do 30 odsto biti destimulisani oni radnici koji nisu efikasni na svom radnim mestu", naveli su u Poreskoj upravi.

Vlada Srbije je Poreskoj upravi iz tekuće budžetske rezerve odobrila 4,79 miliona dinara za organizovanje nagradne igre "Fiskalnim računom protiv sive ekonomije i do automobila". Igra će biti organizovana sredinom juna, u dva ciklusa koja će trajati po tri meseca. Cilj je da se građani podstaknu da uzimaju fiskalne račune od prodavaca, kako bi se povećala naplata poreza na dodatu vrednost (PDV).

Novac iz budžeta namenjen je nabavci dva automobila do 1.400 kubika, koji će biti glavna nagrada, a biće kupljeni na tenderu. Robne nagrade će finansirati Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Kako procenjuju u Poreskoj upravi, efekti nagradne igre za budžet će biti višestruko veći do troškova nabavke nagrada za učesnike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track