ZABRANJENO SLETANJE: Neizvesna sudbina srpskih turista u Antaliji!

Novi problemi

ZABRANJENO SLETANJE: Neizvesna sudbina srpskih turista u Antaliji!

Društvo -
Proverom je utvrđeno da ovaj Atlas džet nema dozvolu Agencije za kontrolu leta i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo

BEOGRAD - Nekoliko domaćih turističkih agencija sklopile su ugovor sa avio-kompanijom "Atlas džet" koja bi trebalo da "zarobljene" srpske turiste u Antaliji vrati u Srbiju. Naime, oko 100 putnika i dalje se nalazi u ovoj turskoj regiji, posle odmora, zbog otkazivanja svih letova avio kompanije "Skaj erlajns" koja je u lošoj finansijskoj situaciji.

Međutim, nakon sklapanja dogovora sa "Atlas džetom" pojavio se novi problem.- Naknadnim proverama utvrđeno je da ovaj avio-prevoznik nema dozvolu Agencije za kontrolu leta i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Kompanija još od 2009. godine duguje oko 200 hiljada evra državi za prelete, tako da ne postoji mogućnost da dobiju dozovolu za sletanje - kaže izvor Kurira.

Na informaciju Kurira javila se agencija "Travel Expert", iz Beograda, koja navodi da ima ugovorni odnos sa avio kompanijom "Atlas Džet", iz Turske. Iako tvrde da su navodi iz teksta netačni, predstavnici agencije "Travel Expert" nisu demantovali niti ponudili nove informacije u vezi sa navedenim slučajem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track