Miškovića prebacili na VMA!
Foto: Dragan Kadic

Iz Centralnog Zatvora u bolnicu: Najbogatijem Srbinu pozlilo

Miškovića prebacili na VMA!

Društvo -
Tajkun hitno poslat kod lekara na ispitivanje jer su mu se gornji i donji pritisak gotovo izjednačili, a muči ga i srčana aritmija

BEOGRAD - Zdravstveni problemi.Vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković, koji je već šest meseci u pritvoru, prebačen je juče iz Centralnog zatvora na VMA zbog problema s pritiskom! Njemu su lekari stavili holter i, prema prvim procenama, zdravstveno stanje najbogatijeg Srbina je stabilno i možda već danas bude vraćen u ćeliju.Žalio se na mučninuVlasnik „Delte“ je zbog problema s pritiskom i srčanih smetnji u prepodnevnim satima u tajnosti odveden na Vojnomedicinsku akademiju. Njega je u bolnicu prevezla Žandarmerija, uz ogromne mere bezbednosti.- Procenjeno je da Mišković mora da bude pregledan zbog velikih problema s gornjim i donjim pritiskom, koji su mu se u jednom trenutku gotovo izjednačili, ali i zbog bolova u grudima i aritmije. Po prijemu se žalio na mučninu i osećaj da će se onesvestiti. Lekari su odmah intervenisali i stavili mu aparat za dijagnostikovanje srčanih oboljenja (holter), koji će nositi 24 sata. U zavisnosti od toga kakvi budu rezultati ispitivanja, doneće se odluka da li će se Mišković vratiti u zatvor ili biti zadržan na lečenju - rekao je izvor Kurira.Stanje nije alarmantnoMiroslav Mišković u pritvoru je od 12. decembra prošle godine, a kako je Kurir ranije pisao, on je i u trenutku hapšenja imao zdravstvenih problema, koji su se tokom boravka u zatvoru pogoršavali i koji su najverovatnije uzrokovani velikim stresom. Ipak, njegovo stanje naglo se pogoršalo tokom vikenda, a uzrok toga je, kako se pretpostavlja, odluka Sudskog veća da mu produži pritvor.- Stanje Miškovića nije alarmantno. Nije životno ugrožen, ali da bi se izbegao rizik, njegovo stanje mora da se prati i da se na svaku promenu pravovremeno reaguje. Lekari s VMA su Miškovića do sada nekoliko puta pregledali i prepisali mu određene lekove zbog problema koje ima - kaže izvor za Kurir.

Preti mu 10 godina zatvoraTužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovicev sin Marko, koji se nalazi u kućnom pritvoru, kao i vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đurašković. Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zaprećena kazna je do 10 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track