Pošaljite poruku protiv alavih lekara
Foto: Zorana Jevtic

Pokrenut SMS servis za prijavljivanje korupcije

Pošaljite poruku protiv alavih lekara

Društvo -
Građani Srbije od juče korupciju u zdravstvu mogu da prijave putem SMS poruke, na broj telefona 061/24-444-24, po ceni standardne poruke

BEOGRAD - Od sada će svi moći da prijave korupciju, i to porukom.Građani Srbije od juče korupciju u zdravstvu mogu da prijave putem SMS poruke, na broj telefona 061/24-444-24, po ceni standardne poruke. Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže da se njeno ministarstvo sa zadovoljstvom uključilo u ovoj projekat.

- Sama činjenica da građani misle da korupcije ima najviše među političarima, a zatim među zdravstvenim radnicima bila je „crveno svetlo“ za Ministarstvo zdravlja i celu vladu da preduzmu određene korake. Ovo ministarstvo uhvatilo se ukoštac s tim problemima, testirali smo gde ima najviše korupcije i ocene su bile da je to kod javnih nabavki i zapošljavanja - kaže Dejanovićeva.SMS servis za prijavu korupcije u zdravstvu pokrenulo je Udruženje „Srbija u pokretu“, uz podršku Ministarstva zdravlja, Agencije za borbu protiv korupcije i UNDP.(D. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track