MACURA SAVETUJE: Uzimati tečnost i laganu hranu!
Foto: Printskrin Rts

Žega

MACURA SAVETUJE: Uzimati tečnost i laganu hranu!

Društvo -
Prema vremenskoj prognozi, temperatura vazduha biće danas 33 stepena, a toplo vreme se očekuje danas i narednih dana i u drugim delovima Srbije

BEOGRAD - Adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti i lagana ishrana, saveti su portparola Hitne pomoći Nade Macure građanima, zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije.

Macura je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće, unošenje dosta tečnosti, vode i voća i uzimanje pet obroka dnevno.

Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez na kupalištima, rekama i jezerima, a onima koji ne znaju da plivaju, da se ne voze sandolinom, niti da ulaze u čamac. Ona je rekla da su tokom noći u Beogradu pomoć lekara najčešće tražili srčani bolesnici i astmatičari.

Macura je rekla da tri lekarske ekipe i jedna transportna dežuraju na Adi Ciganliji u Beogradu od 10 do 20 časova, a da je centralna kod hotela "Jezero".U Beogradu će, prema vremenskoj prognozi, temperatura vazduha danas iznositi 33 stepena, a toplo vreme se očekuje danas i narednih dana i u drugim delovima Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track