32 U PLUSU: Najtoplije u Beogradu, Kikindi, Negotinu i Zaječaru

Vrelo

32 U PLUSU: Najtoplije u Beogradu, Kikindi, Negotinu i Zaječaru

Društvo -
Od subote promenljivo oblačno, svežije, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Kikindi, Beogradu, Negotinu i Zaječaru, gde su u 13 časova izmerena 32 stepena, a najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila 18 stepeni.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Velikom Gradištu, Ćupriji i Nišu izmeren je 31stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Sjenici, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu i Leskovcu izmereno je 30, Požegi, Dimitrovgradu i Vranju 29, na Crnom Vrhu 26, a na Zlatiboru 25 stepeni.

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 37 stepeni, saopštio je ranije danas RHMZ.

U Srbiji će u utorak 18. i sredu 19. juna biti veoma toplo i maksimalna temperatura u većini mesta iznosiće oko 35 stepeni. Sutra će u Srbiji vetar biti slab promenljivog pravca, a jutarnja temperatura iznosiće od 15 do 21stepen. I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo, sa slabim uglavnom jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura iznosiće oko 21, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana do 25. juna, biti sunčano i veoma toplo, a samo u petak, uz dnevni razvoj oblačnosti, očekuje se lokalna pojava pljuskova i grmljavina.

Maksimalna temperatura u većini mesta biće znatno iznad prosečnih vrednosti, od 32 do 37 stepeni. Od subote će biti promenljivo oblačno, svežije, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track