VUČIĆ SA ADMIRALOM NATO: Kfor ostaje na Kosovu
Foto: Tanjug

VUČIĆ SA ADMIRALOM NATO: Kfor ostaje na Kosovu

Društvo -
Na sastanku je izvršena analiza u zoni odgovornosti jedinica Kfora i dato uverenje da će se pripadnici Kfora angažovati na izvršenju svih zadataka

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić preneo je danas komandantu združenih snaga NATO u Napulju admiralu Brusu Klinganu ranije definisane stavove o potrebi daljeg angažovanja Kfora na stvaranju sigurnog okruženja za sve građane na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku je izvršena analiza u zoni odgovornosti jedinica Kfora i dato uverenje da će se pripadnici Kfora angažovati na izvršenju svih zadataka.

U razgovoru sa Klinganom, Vučić je naveo i da će Vojska Srbije angažovati starešinu na stabilnoj dužnosti u združenoj komandi NATO u Napulju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa komandom združenih snaga NATO i njenim unapređenjem kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti u procesu angažovanja Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane, kako je istakao, ceni stručnu i ekspertsku pomoć u procesu obuke i kontrolisanja stanja pripremljenosti jedinica po konceptu operativnih sposobnosti i standarda za angažovanje u multinacionalnim mirovnim operacijama.

Ministar odbrane potvrdio je ranije definisane stavove o potrebi daljeg angažovanja i dodao da Srbija nastavlja sa aktivnim učestvovanjem u programu Partnerstvo za mir, reformi sektora odbrane i bezbednosti, kao i dalju izgradnju integriteta institucija sistema kroz potvrđeno prihvatanje našeg programa individualnog partnerstva i saradnje.

"Kapaciteti sistema odbrane su otvoreni za partnere u obostranom interesu", poručio je prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane.

Admiral Klingan je potvrdio odlične odnose na svim nivoima, a posebno sa Generalštabom i Ministarstvom odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track