BRUKA: Bebe nepoželjne u Domu zdravlja
Foto: Nebojša Mandić

Kažnjavaju majke s kolicima

BRUKA: Bebe nepoželjne u Domu zdravlja

Društvo -
Neverovatno Doktorka u DZ Novi Beograd vikala na majku s malim detetom i rekla joj da je kazna za unošenje kolica u ordinaciju 5.000 dinara

BEOGRAD - Izmislili još jedan način da ljudima uzmu pare.U Domu zdravlja Novi Beograd unošenje kolica za bebe naplaćuje se 5.000 dinara. Naime, zaposleni u ovom domu kažu da je to interna odluka doneta još pre pet godina. Jelena Buća sa Novog Beograda, koja je pre dva dana odvela svog sina na pregled, kaže da nije mogla da veruje kada je čula da se i unošenje kolica plaća.Bezobrazluk- Odvela sam sina na pregled jer je dobio temperaturu. Pošto moja doktorka nije radila, primila nas je doktorka Nadežda Petrović. Bila je vrlo neljubazna. Nisam ni ušla u ordinaciju a ona je počela da viče da ne smem da unosim kolica. Kada sam je ja pitala zbog čega, ona mi je odgovorila da je to interno pravilo i da ću, ako neko od nadležnih vidi kolica u ordinaciji, morati da platim 5.000 dinara - kaže Jelena.Kazne postojePozvali smo doktorku Nadeždu Petrović i ona nam je potvrdila da je bilo rasprave zbog kolica, ali tvrdi da nije bila neljubazna prema Jeleni.- Tačno je da sam joj rekla za kolica, ali ona je ta koja je bila neljubazna. To da ne sme kolica da se unose u ordinaciju rečeno nam je još pre pet godina, samo što to niko ne poštuje. Ja sam nekoliko puta platila kad me je inspekcija uhvatila s kolicima, stvarno ne želim da mi se to više dešava - kaže Petrovićeva.Kontaktirali smo Ministarstvo zdravlja da bismo se raspitali da li je zaista donet zakon o zabrani unošenja kolica u domove zdravlja.- Naravno da nije, to apsolutno nije tačno - kažu u ovoj ustanovi.

Premalo prostoraDr Božica Novaković, direktorka Doma zdravlja Novi Beograd, kaže da niko nije doneo pravilo da se plaća unošenje kolica za bebe, ali da zna za neprijatnu situaciju koja se dogodila u ovom domu zdravlja.- To nije tačno i ja ne verujem da je to doktorka Petrović rekla. Verujem da je samo toj gospođi htela da dokaže da je ordinacija mala i da zbog toga ne unosi kolica - kaže Božica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track