Vučić: Prošlo je vreme uvreda, Srbija mora da postane pristojna zemlja
Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik dobio Vidovdansku nagradu

Vučić: Prošlo je vreme uvreda, Srbija mora da postane pristojna zemlja

Društvo -
On je pozivao sve malde ljude da predano rade, da se trude u poslu i napređuju i da svoje želje iz stremljenja podignu na lestvicu više jer samo tao može biti bolje i samo se tako može napredovati
1 / 8 Foto: Tanjug

KRUŠEVAC - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras na svečanoj sednici Skupštine grada Kruševca Vidovdansku nagradu i poručio da je nagradu dobio kao neko ko je radio po jednom dobrom sistemu, trudio se i došao do određenih rezultata i naglasio da Srbija mora da postane moderna, normalna i pristojna zemlja.

On je rekao da je priznanje prihvatio, a ne nagradu, pogotovo ne njen novčani deo koji će ustupiti Centru za osobe sa invaliditetom.

"Ne prihvatam i ne dobijam ovo priznanje kao Aleksandar Vučić već kao neko ko je radio po jednom dobrom sistemu i trudio se da se dođe do rezultata do koji smo i došli", rekao je Vučić zahvalivši se Skupštini grada.

On je pozivao sve malde ljude da predano rade, da se trude u poslu i napređuju i da svoje želje iz stremljenja podignu na lestvicu više jer samo tao može biti bolje i samo se tako može napredovati. Prvi potpredsednik vlade je ukazao da se Srbija suočava sa teškim problemima i da će se tek suočavati, da je sve iz prethodnih 25 godina došlo u istom trenutku na naplatu, da su kola krenula nizbrdo, te da je to neko morao da zaustavi.

"Nisam to zaustavio ja. To ste zaustavili vi - ljudi koji su razumeli da više ne možemo da živimo na isti način", istakao je Vučić.

On je poručio da ćemo od sada morati da radimo mnogo više nego što smo do sada radili, ukazujući da je još jedna velika stvar uvedena u društvenom i političkom životu Srbije a to je da "ni danas nije mogla da se čuje nijedna ružna reč". Vučić, koji je i lider SNS, naglasio je da je prošlo vreme uvreda i teških reči i poručio da je "došlo vreme stvaranja pristojne, moderne, normalne Srbije".On je naglasio da je ngarada za njega podstrek da nastavi dalje da se bori za Srbiju na svakom mestu, da se trudi da prvi dođe na posao, da poslednji ode, da bude i u četitri ujutro u Briselu, pa u sedam ujutro u Rimu ili Kuršumliji, ili na bilo kojem drugom mestu.

"Sva snaga koju imaju proizilazi iz vaše podrške, strpljenja i želje da menjamo Srbiju i vi ste ti koji vodite Srbiju napred. Ako ništa, ponosan sam na činjenicu da sam bar deo problema sa kojima se Srbija i Kruševac suočavaju počeli da rešavamo. Moj posao je da rešavam probleme i taj posao ću nastaviti da radim", poručio je prvi potpredsednik Vlade.

Vučiću je Vidovdanska nagrada uručena zbog velike angažovanosti i požrtvovanja zbog svega što čini za Srbiju, srpski narod i građane Srbije.Uručujući nagradu grdaonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je rekao da Vidovdan napokon više nije dan tuge već dan sreće i nade za građane Kruševca i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track