SVI KRIVI SEM NJEGA: Žrtvuju štampariju da spasu Obradovića
Foto: Zorana Jevtic

EKSKLUZIVNO Zašto zataškavaju aferu „mala matura“

SVI KRIVI SEM NJEGA: Žrtvuju štampariju da spasu Obradovića

Društvo -
Štamparija ima jedan ulaz, koji su čuvala dva policajca, tvrde u „Službenom glasniku“; Testovi su bili na USB flešu i tako su izneti

BEOGRAD - Čega se sve neće dosetiti ne bi li odgovornost skinuli sa sebe.Zorica M., radnica štamparije „Službeni glasnik“, nije ukrala testove, već je ta priča smišljena kako bi ministar Žarko Obradović skinuo odgovornost sa sebe, tvrdi izvor Kurira iz vrha „Službenog glasnika“.MisterijaU Ministarstvu prosvete zaključili su da je navodno otkriće radnice koja je iznela testove u grudnjaku idealan način da se na priču o trećoj po redu aferi sa curenjem zadataka za prijemni stavi tačka na ceo slučaj, tvrdi naš izvor.- Ljudi moji, ko je ovde lud da poveruje u takvu izmišljotinu. Ne da nije tačno nego nije moguće da jedna radnica iznese testove. Ta Zorica M. sve to je uradila u dogovoru s ljudima iz Ministarstva. Ko zna koliko je para dobila za sve to. To je velika misterija. Sve je veoma čudno jer ona neće da daje izjave, ne dozvoljava da joj se pomogne, neće da priča s ljudima iz štamparije. Zašto? Pa više je nego očigledno da je sve to obična nameštaljka - kaže naš sagovornik i dodaje da je sramota to što je uradio ministar.Ozbiljna provera- On se sad pere i kaže da se ne oseća krivim. Štamparija „Službenog glasnika“ ima samo jedan ulaz, na kojem su za vreme štampanja testova stajala dva policajca, a svim radnicima oduzeti su telefoni dok su radili na testovima. Nema šanse da je došlo do propusta kod nas - kaže naš sagovornik.S obzirom na to da su testovi brzo stigli i do gradova u unutrašnjosti, naš izvor kaže da tamo nisu stigli štampani primerci.- Testovi su bili na USB flešu i tako su slati deci i u druge gradove - kaže čovek iz vrha „Službenog glasnika“.

Mesto zločina... Štamparija „Službenog glasnika“
Mesto zločina... Štamparija „Službenog glasnika“

Kao pokvarena ploča♦ Utorak 18. jun: Nikome nije stalo više od nas da se utvrdi ko je to učinio, ko je ukrao i prosledio testove.♦ Sreda 19. jun: Da je test bio lak, prosek bi bio veći, da je test prepisivan, takođe. Ako se dokaže da sam kriv, podneću ostavku.♦ Petak 21. jun: Ministar niti priprema, niti štampa, niti distribuira testove, niti radi druge poslove u vezi sa organizovanjem i sprovođenjem male mature.♦ Subota 22. jun: Sada znamo da je test sporan i naći ćemo rešenje za to.♦ Utorak 25. jun: Testovi su štampani van Ministarstva prosvete i mi nismo odgovorni za to što su dospeli u javnost.♦ Četvrtak 27. jun: Ne osećam odgovornost za krađu testova.

Obradović je kriv, sve ostalo je izmišljotina!Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže za Kurir da je ministar Obradović kriv za sve nepravilnosti na maloj maturi.- Kad nešto nije u redu u jednom domaćinstvu, za to treba da odgovara domaćin. Tako je i s ministrom Obradovićem. Naravno da on treba da odgovara za sve što se desilo na maloj maturi. I odmah da se prekine s pričom da je tamo neka radnica glavni krivac. Smešno je da se cela zbrka oko male mature svede na jedan brushalter u kojem je, navodno, radnica iz štamparije iznela testove - kaže Matijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track