NA UDARU MOĆNIKA: Sa 12 dece moraće da živi u šatoru!
Foto: Nikola Milićević

Porodica ostaje bez krova nad glavom

NA UDARU MOĆNIKA: Sa 12 dece moraće da živi u šatoru!

Društvo -
Sramota za državu Porodici Saše Kiša iz Novog Sada, čija žena svakog časa treba da se porodi, banka oduzima kuću, a u firmi mu prete otkazom

NOVI SAD - Neverovatna sudbina 13-člane porodice.- Samo sam hteo pošteno da radim, a došao sam u situaciju da banka hoće da mi uzme kuću, dok mi iz firme prete otkazom. Nema mi druge nego da sa ženom i decom razapnem šator ispred firme i živim pod otvorenim nebom - priča za Kurir Saša Kiš, radnik novosadske „Čistoće“ i otac 11 dece. Uskoro će ih imati 12, jer Sašina supruga Marija svakog časa treba da se porodi.Veliki dugSaša objašnjava da je zbog neredovnih primanja u „Čistoći“ i zbog toga što je prebačen na lošije plaćeno radno mesto došao u situaciju da za stambeni kredit duguje 800.000 dinara i da je sudbina cele njegove porodice neizvesna.- Umesto da u firmi razumeju moju situaciju, oni mi svakodnevno prete otkazom - kaže Saša. Dodaje da su mu prvo zamerili što je nakon teške povrede na radu tražio novčanu odštetu.Sindikalci na crnoj listi- Posle toga im je zasmetalo što sam dao potpis za osnivanje novog sindikata. Međutim, najteže mi je palo to što su mi pretili otkazom kad sam na gradskoj deponiji skupljao odeću za svoju decu. Šef mi je rekao da to ne smem da radim i da ću leteti iz firme. Kad sam mu odgovorio da je to manje zlo od krađe goriva iz službenih automobila, javno je poručio da ću dobiti otkaz - objašnjava Saša. U JKP „Čistoća“ iz Novog Sada ni nakon nekoliko pokušaja nismo uspeli da dobijemo komentar.

Saša Kiš: Šef mi je zabranio da s deponije skupljam odeću za decu i zapretio otkazom
Saša Kiš: Šef mi je zabranio da s deponije skupljam odeću za decu i zapretio otkazom

Poštenje jedina politikaSaša objašnjava da bi mnogo bolje prošao da je pristao da se politički angažuje.- Većina radnika je prinuđena da zbog posla uđe u stranku ili da kupi radno mesto. Ja to nisam hteo i zbog toga ovako prolazim. Moja jedina politika je da na pošten način prehranim porodicu - kaže Saša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track