Ko otkaže put u Egipat, dobija novac nazad

Ko otkaže put u Egipat, dobija novac nazad

Društvo -
Putnicima koji otkažu putovanja za Egipat agencije će vratiti novac, iako na to po zakonu nisu obavezne, objavila je Nacionalna asocijacija turističkih agencija Yuta

BEOGRAD - Putnicima koji otkažu putovanja za Egipat agencije će vratiti novac, iako na to po zakonu nisu obavezne, objavila je Nacionalna asocijacija turističkih agencija Yuta.

Iako Zakonom o turizmu nisu obavezni, organizatori putovanja -članice Yuta, donele su odluku da se putnicima koji otkažu putovanja izvrši povraćaj novca i to u korist putnika, na način što će se primenjivati opšti uslovi putovanja za otkaz aranžmana, ali taj iznos ne sme biti viši od iznosa stvarnih troškova organizatora putovanja, navodi se u saopštenju.

"Naglašavamo da će se primenjivati uslovi otkaza u korist putnika, kao i da učinjinjeni - odnosno stvarni troškovi agencija uključuju samo dokazive troškove organizatora putovanja", ističe Yuta.

Organizatori putovanja su u direktnim kontaktima sa partnerima iz Egipta uspeli da dobiju garancije da troškovi boravka u slučaju otkaza neće biti naplaćivani.

Napominje se da je činjenica da niko od putnika koji su boravili na destinacijama Hurgada i Sharm el Šeik, nisu imali primedbi na svoj boravak i bezbednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track