KONKURS: BIA upisuje 30 studenata!
Foto: KURIR

Akademija za nacionalnu bezbednost

KONKURS: BIA upisuje 30 studenata!

Društvo -
Prijave do 15. jula. Kandidati će polagati prijemni ispit iz tri dela - iz srpskog jezika i književnosti, istorije i test fizičkih sposobnosti

BEOGRAD - Akademija za nacionalnu bezbednost u Beogradu objavila je danas konkurs za upis 30 studenata koji se finansiraju iz budžeta u školskoj 2013/2014. godini.

Konkurs je otvoren do 15. jula, a kandidati će polagati prijemni ispit iz tri dela - iz srpskog jezika i književnosti, istorije i test fizičkih sposobnosti, a o datumu polaganja ispita biće obavešteni prilikom predaje dokumenata.

Vlada Srbije je 27. juna odobrila Akademiji da na prvu godinu studija ove godine upiše 30 studenata, čije školovanje će biti finansirano iz državnog budžeta.

Akademija je osnovana krajem maja, a školovaće kadrove za rad u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA). Studije će trajati tri godine, po čijem će završetku student dobiti zvanje strukovni inženjer nacionalne bezbednosti. Sedište te visoke škole je u zgradi BIA, a najveći deo nastavnog kadra biće zaposleni u toj agenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track