POTPIS NA SARADNJU: Srpski i hrvatski lekari učiće jedni od drugih
Foto: Beta

POTPIS NA SARADNJU: Srpski i hrvatski lekari učiće jedni od drugih

Društvo -
Memorandum su u Vladi Srbije potpisali ministri zdravlja Srbije i Hrvatske Slavica Đukić Dejanović i Rajko Ostojić

BEOGRAD - Ministarstva zdravlja Srbije i Hrvatske potpisala su Memorandum o saradnji u oblasti zdravstva i medicine.

Tim memorandumom je između ostalog predviđena saradnja u stručnom usavršavanju zdravstvenih radnika i transplantaciji organa.

Memorandum su u Vladi Srbije potpisali ministri zdravlja Srbije i Hrvatske Slavica Đukić Dejanović i Rajko Ostojić, a predviđa i saradnju u oblasti programa prevencije i ranog otkrivanja karcinoma, zdravstvenom menadžmentu, razmeni informacija i stručnjaka, lečenju pacijenata.

Slavica Đukić Dejanović rekla je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja da će Hrvatska i Srbija sarađivati u svim segmentima zdravstva i navela da Hrvatska ima najbolje rezultate u svetu u oblasti transplantacije organa, a da je Srbija postigla značajne rezultate u oblasti akreditacije zdravstvenih ustanova.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo što će saradnja u oblasti zdravstva "biti most za dalje poboljšanje odnosa" Srbije i Hrvatske. Ministar zdravlja Hrvatske Rajko Ostojić je ocenio da postoji niz stvari koje srpski i hrvatski stručnjaci mogu naučiti jedni od drugih.

Potpisivanju Memoranduma prethodio je sastanak delegacija dva ministarstva, kojem su prisustvovali i predsednici republičkih komisija za transplantaciju, za transplantaciju tkiva i ćelija kod odraslih i kod dece i koordinatori za transplantaciju kliničkih centara u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track