BOL DO NEBA: Tijana, što nam se nisi vratila?

Familija plakala za devojčicom, država i dalje ne pomaže deci

BOL DO NEBA: Tijana, što nam se nisi vratila?

Društvo -
Baka Tijane Ognjanović iz novina saznala da joj je unuka preminula u Hjustonu dve nedelje posle operacije koja je trebalo da joj olakša život dok čeka nov organ

BEOGRAD - Mali anđele, počivaj u miru.U porodičnoj kući Tijane Ognjanović (8), koja je u teškim mukama izdahnula u Hjustonu, juče je bilo samo suza i jauka. Svi u crnini, svi uplakani od bola. Familija se okupila u dvorištu i čekala da se poslednji put oprosti od malog anđela, koji nije dočekao novo srce.- Što nam ode, Tijana, kako smo te izgubili, Tićo naša! Nemamo te više, ništa drugo nije bitno. Kako si nam otišla, što nam se nisi vratila živa i zdrava. Tako smo se nadali, sve smo ti dali samo da nam živiš - čulo se jecanje iz dvorišta u kome je porodica čekala novosti iz daleke Amerike.Roditelji se ne javljajuKako kažu, tužne vesti saznali su prvo iz medija, a Jelena i Nebojša se već nekoliko dana uopšte ne javljaju.- Nikog nema, nikoga. Nema Jelene da pozove, ne znamo ništa. Ni kako su oni, ni kad kreću, ni kad će da dođu, a ni kako su preživeli sve ovo - rekla je kratko Jelenina majka, Tijanina baka, i potom uplakana ušla u kuću i počela da plače i jeca na sav glas. Ostala rodbina je nepomično sedela na klupi u dvorištu. Jedan Tijanin rođak je s rukama na čelu i glavom naslonjenom na sto oplakivao devojčicu.- Molim vas, nemojte više ništa da nas pitate, ne znamo više ništa, niko ne zna gde se nalazi od tuge i bola - rekli su nam i zamolili da ništa ne fotografišemo.Kardiolog prof. dr Jovan Košutić, lekar koji je od 2007. godine lečio malu Tijanu, kaže za Kurir da je devojčicin slučaj svakako bio visokorizičan, a da novac nije značio sigurno dobar ishod.Novac nije bio dovoljan- Nažalost, u njenom slučaju ovo je bio jedan od mogućih ishoda. Bitno je naglasiti da su pare bile neophodne, ali da one same definitivno ne rešavaju probleme. Nažalost, dovoljno novca ne znači i nužno srećan kraj - rekao je kratko dr Košutić.Sahrana Tijane Ognjanović biće u nedelju, 21. jula, u 11 sati na groblju Lešće.

Muk...Kuća porodice Ognjenović
Muk...Kuća porodice Ognjenović

Treba nam mirIz Fondacije princeze Katarine Karađorđević kažu da Tijanini roditelji žele da se sa ovim strašnim gubitkom suoče u privatnosti.- U ovom izuzetno teškom trenutku za porodicu Ognjanović, roditelji male Tijane još jednom zahvaljuju svima onima koji su im pružili podršku u borbi za život njihovog deteta i apeluju na javnost da ima razumevanja za njihov veliki gubitak i bol s kojim žele da se suoče u privatnosti - poručili su iz Fondacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track