ŠOK NA POROĐAJU: Jedan blizanac umro drugom se bore za život!

Majka nije životno ugrožena

ŠOK NA POROĐAJU: Jedan blizanac umro drugom se bore za život!

Društvo -
Novinarka RTS-a Vesna Damjanić, ovu vest objavila je na svom Tviter nalogu, da dežurna lekarka navodno nije htela da prethodne večeri porodi blizance jer je, za sledeće jutro bio zakazan carski rez

BEOGRAD - Majka blizanaca na porođaju u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" ostala je u ponedeljak ujutru bez jedne bebe, dok se lekari bore za život drugog novorođenčeta, a porođaj majke je obavljen carskim rezom i ona zasada nije životno ugrožena.

Novinarka RTS-a Vesna Damjanić, ovu vest objavila je na svom Tviter nalogu, da dežurna lekarka navodno nije htela da prethodne večeri porodi blizance jer je, za sledeće jutro bio zakazan carski rez.

Ona je navela i da je zbog te odluke "jedna beba preminula dok je druga u teškom stanju".

Damjanić, koja je porodični prijatelj porodilje, navela je na Tviteru i da "ima napretka u oporavku druge bebe".

Prema poslednjim infomrmacijama do kojih je Kurir došao druga beba je smeštena na Institut za neonatologiju.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja danas je ušla u GAK "Narodni Front" kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla a druga rođena u teškom stanju, rekao je direktor GAK "Narodni Front" Dušan Stanojević.

"Zatečen sam onim što se desilo. Bebe su u petak, kada je žena primljena na kliniku, bile dobro", naglasio je Stanojević.On je dodao da je žena zadržana na klinici, da je za ponedeljak zakazan carski rez, ali da se nešto desilo tokom vikenda što dežurni lekari nisu prepoznali. Ona je bila pod nadzorom, praćena je tokom vikenda. Kada je u ponedeljak urađen carski rez jedna beba je bila mrtva, a druga je bila loše", rekao je direktor "Narodnog fronta" i dodao da je druga beba sada dobro.

On je objasnio da je žena bila u 37. nedelji trudnoće, a da su na pregledu u petak bebe imale po 3.800 grama."Beba je umrla u trudnoći, ali to nas ne opravdava.

Morali su lekari da prepoznaju da je plod ugrožen i da se uradi carski rez tokom vikenda", naglasio je Stanojević. Ko je napravio propust, kako kaže, znaće više u sredu kada detaljno bude pregledao dokumentaciju i utvrdio koji su pregledi rađeni ženi tokom vikenda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track