PAKLENO LETOVANJE: Fekalije nam uništile odmor
Foto: Zorana Jeftić

Bruka u Grčkoj

PAKLENO LETOVANJE: Fekalije nam uništile odmor

Društvo -
Razočaranje U pansionu u mestu Sarti izlila se septička jama. U objektu se oseća nesnosan smrad, a najgore od svega je to što postoji ozbiljna opasnost od širenja zaraze, pričaju turisti

BEOGRAD - Odmor iz pakla.Oko 40 naših turista koji letuju u mestu Sarti na Halkidikiju strahuje od zaraze i bolesti koje može da izazove izlivanje septičke jame u objektu u kojem su smešteni!Neprijatnost- Prošlog jutra probudili smo se i imali šta da ugledamo - septička jama se izlila po hodnicima pansiona u kojem se nalazimo, kao i po čitavom dvorištu. Uslovi u kojima se nalazi ukupno 14 srpskih porodica s malom decom su nepodnošljivi. Morali smo da gazimo po fekalijama. U celom objektu oseća se nesnosan smrad, a najgore je to što postoji mogućnost širenja zaraze i raznih bolesti - rekao je Berislav Đukić, jedan od revoltiranih turista.On je naglasio da su gazda pansiona i predstavnici turističke agencije samo vodom hteli da očiste dvorište i ulaz, ali da mu to nije ulivalo poverenje jer im garanciju o bezbednosti nije dala i turistička inspekcija.NepredviđenoKako dodaje, iz agencije im je ponuđeno da dobiju odštetu za taj dan, što je on odbio jer planira da ih tuži. U „Astra travelu“, organizatoru putovanja, objasnili su da je u pitanju nepredviđena situacija na koju oni kao agencija nisu mogli da utiču, ali da su uz asistenciju vodoinstalatera otklonili kvar na instalacijama.- Nakon toga je izvršeno i pražnjenje septičke jamu, te je problem koji su putnici imali u celosti saniran. Agencija je kontaktirala s opštinskim organima, koji su hemijskim sredstvima izvršili dezinfekciju zajedničkih prostora, kao i turističku policiju, koja će izaći na teren u ponedeljak - rekli su u „Astra travelu“, dodavši da su organizovali i dezinfekciju svih apartmana iznutra, te da je putnicima ponuđena refundacija u visini od 10 odsto iznosa uplaćenog aranžmana.

Upoznati smo s problemom!Iz Konzulata Srbije u Solunu potvrdili su nam da su upoznati s ovim incidentom, kao i da se očekuje da ga u toku dana reše nadležni organi.- Grčki nadležni organi su intervenisali, veći deo problema je rešen, a sad se samo čeka da turistička policija utvrdi da je sve u redu. Njih samo usporava to što je vikend - rekli su u konzulatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track