ODAO POČAST: Mrkonjić posetio Miloševićev grob

72 godine od rođenja bivšeg predsednika Srbije

ODAO POČAST: Mrkonjić posetio Miloševićev grob

Društvo -
Mrkonjić je kao i prethodnih godina položio cveće na Miloševičev grob. Potpredsednik SPS je istakao da je došao u svojstvu Miloševićevog dugogodišnjeg prijatelja

POŽAREVAC - Da je bivši predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević živ, danas bi napunio 72 godine. Iako je najavljivano da niko od visokih funkcionera SPS neće posetiti grob Slobodana Miloševića, dolazak potpredsednika SPS Milutina Mrkonjića je to demantovao.

Mrkonjić je kao i prethodnih godina položio cveće na Miloševičev grob, a dočekao ga je gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić. Potpredsednik SPS-a je istakao da je došao u svojstvu Miloševićevog dugogodišnjeg prijatelja.

Od kako je preminuo, Miloševićev grob nijednom do sada nisu posetili supruga Mirjana Marković i sin Marko, koji žive u Rusiji. Mrkonjić je podsetio da se i dalje zalaže da porodicu Milošević vrati u Požarevac.

Mrkonjić je osudio postavku koju je Memorijalni muzej Nirnberškog suđenja nedavno predstavio javnosti, a u kojoj su bivši predsednik SR Jugoslavije i srpsko rukovodstvo prikazani kao jedini krivci za zločine na teritoriji bivše Jugoslavije. On je istakao da država mora da odlučnije reaguje na ovakve optužbe.

Dvorište porodične kuće Miloševića nakon posete socijalista , bilo je neobično pusto. Oko 11h osim čuvara i policije, nije bilo posetilaca.

Na grobu Miloševića danas smo zatekli tri položena venca od Udruženja ’’Sloboda’’ , lokalnog odbora SPS-a , kao i venac sa crvenim ružama na kojima je ispisano ’’Vole te Mirjana, Marija i Marko’’ .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track