TURNEJA PO SRBIJI: Obama posetio Novi Pazar!
Foto: Nemanja Pančić

Razgovarao sa gradskim čelnicima

TURNEJA PO SRBIJI: Obama posetio Novi Pazar!

Društvo -
Voleo bih da se svi fokusiramo na ono što nam je slično i zajedničko, a manje na naše razlike, koje treba da iskoristimo za upoznavnje i zbližavanje, rekao brat predsednika SAD

NOVI PAZAR - Osnivač i predsednik Fondacije "Barak Husein Obama" Abongo Malik Obama, brat po ocu predsednika SAD Baraka Obame, u okviru turneje po Srbiji posetio je Novi Pazar i sa predstavnicima gradskih vlasti ugovorio saradnju na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

"Voleo bih da se svi fokusiramo na ono što nam je slično i zajedničko, a manje na naše razlike, koje treba da iskoristimo za upoznavnje i zbližavanje”, rekao je Obama nakon razgovora sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem, preneli su lokalni međi.

Mahmutović je kazao da je na prostoru Balkana bilo dovoljno dezintegracija i naglasio da je "došlo vreme za ljude koji rade na povezivanju na svim osnovama, ekonomskim, kulturnim i socijalnim". Malik Obama je Novom Pazaru obišao džamiju Dibak Ishak u naselju Lug, gde se upoznao s vernicima i s njima zajedno klanjao. On je sa džematlijama razgovaro o brojnim temama, poput odnosa islama i mira, kao i o životu muslimana u Keniji.

Obama je obišao i manastir Sopoćani, gde se upoznao s razvojem rane umetnosti na ovom prostoru. Njegova poruka na kraju posete bila je, kako se navodi, da su svi koji veruju u Boga dobri ljudi. Malik Obama je u posetu Srbiji i Balkanu došao na poziv međunarodne organizacije “Balkanski klub mira”, a pre Novog Pazara obišao je Skoplje, Gostivar, Kragujevac i Beograd, gde ga je primio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track