NEVREME U SRBIJI: Poplavljene ulice u Beogradu

Osveženje u našoj zemlji

NEVREME U SRBIJI: Poplavljene ulice u Beogradu

Društvo -
Jaka kiša i sitan grad padali su u Kragujevcu i okolini, posle desetak dana bez padavina

BEOGRAD - Nevreme sa jakom kišom, koje je u popodnevnim satima zahvatilo Beograd, uskoro će biti završeno ali se očekuje da će grmljavina u ostalim delovima Srbije, pre svega na zapadu, trajati "dobar deo večeri", rečeno je u Hidrometeorološkom zavodu.

Jak pljusak je poplavio ulice Beograda i otežao saobraćaj. U nekim delovima je padao i grad.

Radarska služba registrovala je u subotu grmljavinu u većem delu Srbije - od Loznice do Bajine Bašte, na Zlatiboru i u okolini Sjenice, kod Niša, Kuršumlije, Vranja i Dimitrovgrada.

U popodnevnim satima jak oblačni sistem ušao je iz Hrvatske u Bačku i Srem, kreće se ka istoku a jedan njegov deo prošao je i iznad glavnog grada.

Jaka kiša i sitan grad padali su u Kragujevcu i okolini, posle desetak dana bez padavina. Pljusak je počeo oko 15 sati uz grmljavinu i sitan grad.

Rukovodilac Radarskog centra Bešnjaja Svetlana Biljić rekla je da je ispaljenio sedam protivgradnih raketa, od čega pet na području grada Kragujevca i dve na području Rekovca. Ona je navela da jaka kiša u Kragujevcu i sitan grad u selima Velike Pčelice i Gornje Komarice nisu mogli da prouzrokuju štetu.

U meteorološkoj stanici u Kragujevcu kažu da je popodne palo 23 litra kiše po kvadratnom metru što je skoro šest puta više nego 16. avgusta kada je kiša poslednji put pala u tom gradu.

http://www.youtube.com/watch?v=cYIuOUCo3Ck

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track