Radnici obustavili blokadu zgrade Kosovskog okruga
Foto: Rts

Završen protest u Gračanici

Radnici obustavili blokadu zgrade Kosovskog okruga

Društvo -
Predsednik organizacionog odbora protestne blokade Momčilo Nedeljković izjavio je da su blokadu odlučili da prekinu jer im je uplaćen jedan od tri "minimalca" koliko su radnici tražili tokom protesta da im se isplati

GRAČANICA - Zaposleni radnici društvenih preduzeća obustavili su u subotu veče blokadu zgrade Kosovskog okruga u Gračanici pošto im je isplaćena jedna od sedam neisplaćenih zarada.

Predsednik organizacionog odbora protestne blokade Momčilo Nedeljković izjavio je da su blokadu odlučili da prekinu jer im je uplaćen jedan od tri "minimalca" koliko su radnici tražili tokom protesta da im se isplati.

Nedeljković je dodao da će radnici nastaviti sa blokadom zgrade Kosovskog okruga ako do 5. septembra ne budu uplaćena još dva minimalca podsetivši da radnicima društvenih preduzeća na Kosovu koji su bili u štrajku nije isplaćeno još šest zarada.

Na Kosovu nekoliko hiljada radnika koji su izgubili posao dolaskom UNMIK-a i Kfora u pokrajinu 1999. godine prima tzv. minimalac od Republike Srbije u visini od 11.000 dinara mesečno.

Zbog kašnjenja od sedam meseci prilikom isplate ovog minimalca radnici su minulih dana držali u blokadi zgradu Kosovskog okruga a tri dana je bio u blokadi magistralni put Kosovska Mitrovica – Raška u mestu Donje Jarinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track