LOTO i Bingo nije moguće namestiti!
Foto: Lutrija

Državna lutrija Srbije

LOTO i Bingo nije moguće namestiti!

Društvo -
Loptice za izvlačenja, kako za Loto, tako i Bingo čuvaju se u TREZORU DLS-a , koji se otključava po strogo propisanoj proceduri u prisustvu svih članova komisije

Državna lutrija Srbije ističe da postoji strogo propisna procedura izvlačenja bilo koje igre koju priređuje Državna lutrija Srbije, a samim tim i igre LOTO.

"Apsolutno su netačne i zlonamerne tvrdnje da je moguće „namestiti“ rezultate izvlačenja bilo koje igre koju priređuje Državna lutrija Srbije, a samim tim i igre LOTO. Postoji jasno i strogo propisana procedura koja obuhvata svaki deo pojedinačnog izvlačenja. Loptice za izvlačenja, kako za Loto, tako i Bingo čuvaju se u TREZORU DLS-a , koji se otključava po strogo propisanoj proceduri u prisustvu svih članova komisije. Loptice poseduju sertifikat proizvođača i Zavoda za mere i dragocene metale Republike Srbije. Bubanj je mehanički uređaj koji poseduje sertifikat, a DLS koristi najsavremenije bubnjeve", navodi DLS u demantiju povodom "neistinitih i tendencioznih tekstova u pojedinim dnevnim listovima koji očigledno imaju cilj diskreditaciju i obezvređivanje Državne lutrije Srbije".

"U procesu izvlačenja učestvuje nekoliko desetina ljudi, koji poslove obavljaju u skladu sa strogim procedurama propisanim za svaku igru. Informatički sistem na kome se čuvaju kompletni podaci o svakom pojedinačnom kolu poseduje najviše mere sigurnosti. Državna Lutrija Srbije je 2005. uspostavila jedinstveni uplatno – isplatni on line sistem koji radi sedam dana u nedelji. Ovaj sistem omogućava maksimalnu sigurnost svih igrača i zaštitu podataka. Podaci o uplatama se obradjuju automatski, tako da se informacije o dobicima mogu odmah proveriti. To isključuje bilo kakvu mogućnost prevare ili pronevere.

Lutrija podseća da se svako izvlačenje obavlja javno, u prisustvu komisije koja prati regularnost svakog izvlačenja, sačinjava Zapisnik, potpisuje i dostavlja Trezoru te da su "ne mali broj puta izvlačenja su vršena u prisustvu novinara koji su o tome i izveštavali".

Prema navodima DLS od ukupno uplaćenog novca u svakom pojedinačnom kolu najmanje 50 odsto se vraća igračima kroz dobitke. Preostali deo od približno 50 odsto deli se na sledeći način: u budžet Republike Srbije uplaćuje se 60 odsto a iz ovih sredstava finansiraju se mnogi socijalni programi, Crveni krst, Ministarstvo sporta, Ministarstvo zdravlja … Državnoj Lutriji Srbije za obavljanje delatnosti ostaje 18 odsto od ukupne uplate i taj iznos koristi se za poslovanje, ali deo od tog novca kao društveno odgovorno preduzeće DLS odvaja za pomoć organizacijama i pojedincima kojima je pomoć neophodna. U ovoj godini pomagali smo pre svega decu kojoj je bila neophodna finansijska pomoć za lečenje u inostranstvu.

"LOTO je najpopularnija igra na sreću, ne samo u Srbiji, već i u svim evropskim i svetskim lutrijama. U našoj zemlji Loto generiše preko 60 odsto ukupnog prometa DLS, tako da najveći deo sredstava koji Lutrija uplaćuje u budžet, zarad poboljšanja života građana, dolazi upravo od ove igre", navodi DLS i dodaje da objavljivanje neistinitih tvrdnji nanosi nesagledivu štetu ne samo Državnoj lutriji Srbije kao državnom preduzeću, već nanosi i ogromnu materijalnu štetu Budžetu Republike Srbije.

Lutrija poziva verne igrače, ali i čitavu javnost da sa punim poverenjem uzmu učesće u igrama na sreću DLS, potencijalno ostvare fantastične dobitke, ali i unaprede uslove života građana Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track