ŽRTVA BAHATOSTI: Zbog nemara poštara zakasnio na operaciju

Starac iz Aranđelovca

ŽRTVA BAHATOSTI: Zbog nemara poštara zakasnio na operaciju

Društvo -
Radnik „Pošte“ falsifikovao potpis Stojimira Martinovića, koji je zbog toga propustio operaciju, na koju će biti vraćen zahvaljujući Kuriru i Milanu Krkobabiću

BEOGRAD - Greška poštara ga mnogo koštala!Stojimir Martinović (77) iz Aranđelovca zakasnio je na ugradnju stenta u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ zbog radnika „Pošte“ koji mu nije uručio preporučenu pošiljku iz te bolnice! Prema rečima njegove ćerke Angeline Stojanović, poštar je falsifikovao njegov potpis, pošiljku je čuvao duže od mesec dana, a sopstvenu grešku opravdao tvrdnjom da je poziv iz klinike predao pogrešnom primaocu na potpis.Veliko kašnjenje- Poziv na ugradnju balon dilatacije, odnosno stenta, poslat mu je 11. juna, a ja sam je u sandučetu našla 13. avgusta. Kad sam je otvorila, umalo me šlog nije strefio jer je već bilo kasno - tog dana u devet ujutru moj otac je već trebalo da bude u operacionoj sali - priča revoltirano Angelina, koja, kao bivši radnik PTT, naglašava da preporučena pošiljka putuje najduže dva dana i da je neophodno da je primalac lično potpiše.Ona dodaje da je istog trena otišla u poštu, gde je imala uvid u knjigu pošiljaka, u kojoj je kao primalac pošte potpisan njen otac.- To nije bio njegov potpis, već falsifikat koji potvrđuje da je poštu primio 16. juna! Zamislite čime se oni bave. Ubeđivali su me, svađali se sa mnom i na kraju mi izdali potvrdu u kojoj piše da je poštar greškom pošiljku predao na potpis nekom Draganu Martinoviću, koji i ne živi u toj zgradi - kaže Angelina i dodaje da joj taj dokument nisu uvažili u bolnici.PoduhvatZbog ovog propusta njen otac je vraćen na listu čekanja za operaciju, ali je, zahvaljujući Kuriru, ali i direktnom angažovanju direktora „Pošte Srbije“ Milana Krkobabića, ova nepravda ispravljena.- Lično sam se zauzeo u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi da se, u skladu s njenim mogućnostima, prioritetno zakaže i obavi planirana intervencija gospodina Stojimira Martinovića, o čemu sam obavestio i njega i njegovu porodicu. Tom prilikom sam im uputio izvinjenje kako u svoje ime, tako i u ime „Pošte Srbije“ - rekao je Krkobabić i naglasio da je povodom ovog incidenta pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti osoba koje su u njemu učestvovale, a koje će biti najoštrije sankcionisane.

Krkobabić: Odgovorni će biti kažnjeni. Angažovao sam se da mu se što pre obavi intervencija
Krkobabić: Odgovorni će biti kažnjeni. Angažovao sam se da mu se što pre obavi intervencija

Pošiljka je uručena pogrešnom čoveku!Iz „Pošte Srbije“ rekli su za Kurir da nije tačno da je poštar iz filijale u Aranđelovcu falsifikovao potpis Stojimira Martinovića, nego da je preporučenu pošiljku primio i potpisao njegov komšija iz ulice Dragan Stojimirović.- Prilikom uručivanja preporučene pošiljke neophodno je da se utvrdi identitet primaoca, ali se to često ne radi jer poštari godinama raznose pošiljke na određenom rejonu i poznaju svoje sugrađane. Zasad samo znamo da je u pitanju pogrešno uručenje, a odgovor na pitanje zašto je pošiljka na tačnu adresu stigla tek posle mesec dana, kao i kako je završila u sandučetu pravog primaoca, saznaćemo kad postupak kontrole bude završen - rekli su iz „Pošte“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja