Najnovije vesti

DAH RATA: MSP upozorio Srbe u Izraelu
Foto: Rts

Uoči moguće vojne intervencije

DAH RATA: MSP upozorio Srbe u Izraelu

Društvo
Savetujemo građane Srbije da sa sobom nose lična dokumenta, uključujući i putne isprave, kao i izvesnu količinu gotovine za potrebe transporta u slučajevima hitne evakuacije", navodi se na sajtu Ministarstva

Beograd - Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je građanima Srbije koji borave u Izraelu da izbegavaju kretanje u pograničnom pojasu na severu jevrejske države. Preporuka je izdata "povodom pogoršanja situacije u regionu".

Kako je Ministarstvo saopštilo, građanima Srbije se preporučuje i da "ne odlaze u oblasti udaljene od njihovog prebivališta, kao i da se blagovremeno informišu o skloništima u neposrednoj blizini mesta boravka".

"Savetujemo građane Srbije da sa sobom nose lična dokumenta, uključujući i putne isprave, kao i izvesnu količinu gotovine za potrebe transporta u slučajevima hitne evakuacije", navodi se na sajtu Ministarstva. Ukazuje se da "izraelski centar civilne zaštite, obezbeđuje pakete za ličnu zaštitu samo izraelskim drzavljanima i licima kojima je odobreno stalno nastanjenje u Izraelu" i da ambasada Srbije u toj zemlji "ne poseduje pakete za ličnu zaštitu i nije u mogućnosti da ih obezbedi". "Građani koji to žele, gas maske mogu da nabave posredstvom kompanija koje se bave njihovom distribucijom", navodi Ministarstvo. Ambasada će, dodaje se, biti "dostupna građanima Srbije 24 sata na telefon +972 3 604 55 35 i nastojaće da ih posredstvom internet sajta www.telaviv.mfa.gov.rs blagovremeno obaveštava o bezbednosnim aspektima boravka u Izraelu". Građanima Srbije se preporučuje da se "upoznaju sa opštim preporukama o putovanju i boravku u Izraelu, koje se nalaze na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije" i da se pridržavaju uputstava izraelske Komande za civilnu zastitu (Home Front Command).

U isto vreme izraelski zvaničnici apeluju na javnost da bude smirena dok su sve duži redovi za nabavku gas maski, u trenutku kada se očekuje vojni udar na susednu Siriju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...